Vijesti / Regija

Baranjskim općinama 900.000 kuna za kapitalne projekte

Baranjskim općinama 900.000 kuna za kapitalne projekte

Sedam i pol milijuna kuna ove je godine Osječko-baranjska županija osigurala iz svog izvornog proračuna za kapitalne potpore jedinicama lokalne samouprave na svom području.

Jučer su potpisani ugovori za kapitalne potpore sa načelnicima općina Bilje, Darda, Draž i Petlovac te gradonačelnikom Grada Belog Manastira.

Kako je istaknuo župan Šišljagić, riječ je o kapitalnim projektima u vrijednosti od ukupno približno 900.000 kuna, koje će jedinice lokalne samouprave utrošiti na razne načine, vezano uz izgradnju ili obnovu komunalne infrastrukture i slične projekte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na potpisivanju ugovora nisu se pojavili načelnici općina Čeminac, Kneževi Vinogradi i Popovac, a upitan zašto njima nisu dodijeljena sredstva, Šišljagić je odgovorio kako te općine nisu podnijele zahtjeve, ali su sredstva povukle s nekih drugih pozicija. Naveo je primjer projekata vezanih uz energetsku učinkovitost u kojima je Županija sudjelovala s približno šest milijuna kuna. Isto tako, sve su baranjske općine inkasirale određeni dio sredstava iz županijskog proračuna vezane uz školstvo, zdravstvo, poslovne zone i slične projekte.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!