Vijesti / Regija

Općina Bilje bilježi povećanje broja dolazaka i noćenja turista u 2015. godini

Općina Bilje bilježi povećanje broja dolazaka i noćenja turista u 2015. godini

U turističkom smislu 2015. godini u opini Bilje obilježilo je povećanje  turističkih sadržaja, a samim tim i povećanje broja dolazaka i noćenja, u odnosu na prošlu, 2014. godinu.

Za prvih 9 mjeseci ove godine, smještajni kapaciteti, restorani, kamp,hotel i ostali ponuđači turističkih usluga, bilježe povećanje broja dolazaka od 64% i noćenja 35 % više u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Posebice je to vidljivo kod dolaska stranih gostiju, koji su našu destinaciju prepoznali kao izvrstan tranzitni pravac, na kojem odmore, prespavaju i usput posjete park prirode Kopački rit ili neki od 7 restorana. Dakako, najbrojnija kategorija turista su cikloturisti, čiji je dolazak vidljiv u proljetne i ljetne mjesece, kada bilježimo i najveći broj noćenja po mjesecima.

Najveći broj dolazaka i noćenja ove godine bilježi novootvoreni  hotel Lug, u Lugu, koji osim usluga noćenja nudi sportske sadržaje na teniskim terenima, igralište za djecu, te degustacije u vinskom podrumu. Obiteljska seljačka domaćinstva i sobe za iznajmljivanje, također ne zaostaju za pozitivnim rezultatima. U svrhu još bolje promocije ovih mikro poduzetnika, Turistička zajednica općine Bilje u lipnju je izdala  turističku brošuru sa informacijama o svim ponuđačima turističkog sadržaja. Tu su se našli info podaci o svim restoranima, iznajmljivačima, seljačkim domaćinstvima, kampu i apartmanima, te eko centru Zlatna greda, na jednom mjestu, a koji pripadaju općini Bilje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Turistički sadržaji se svakodnevno obogaćuju. Eko centar Zlatna greda u proljeće otvara svoja nova vrata i nudi sadržaje adrenalinskog turizma za djecu i odrasle, te smještajni kapacitet u kategoriji hostela. Nova šetnica Bijelog lopoča u parku prirode Kopački rit sada je već nadaleko poznata, a u samoj blizini restoran Didin konak planira povećanje svojih smještajnih kapaciteta, početkom iduće godine. Naselje Zlatna greda dobilo je prvog i jedinog privatnog iznajmljivača, koji je smješten u okruženju lovišta, do kojeg ne dopire niti signal za mobitel.       

Temeljem potpora Hrvatske turističke zajednice, u tijeku je projekt realizacije Brzog tečaja stranog jezika za privatne iznajmljivače. Svim privatnim iznajmljivačima i članovima njihovog kućanstva, omogućena je edukacija u poboljšanju znanja na engleskom i njemačkom jeziku, koja im je potrebna u komunikaciji s stranim gostima, na kućnom pragu ili on line, koji su sve brojniji.

Sa svim svojim turističkim i gastro potencijalima ruralnog područja, općina Bilje bila je sudionik u izboru za nagradu „Eden- europska destinacija izvrsnosti“, na temu „Gastronomija i turizam“, te finalista u Godišnjoj nagradi Hrvatske turističke zajednice u kategoriji „Najuspješnija destinacija ruralnog turizma“.

U sklopu PPS destinacije „Wine tour Slavonije i Baranje“, i dalje ćemo nastojati održati brand mirne, atraktivne i sigurne destinacije ruralnog turizma, koja uz poljoprivredu, turizam razvija kroz ulaganje u infrastrukturu, obogaćivanje sadržaja brojnim manifestacijama te srdačnom dobrodošlicom svojih domaćina. 

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!