Vijesti / Regija

U Baranji samo tri općine sufinanciraju udžbenike

U Baranji samo tri općine sufinanciraju udžbenike

Porezni udar na baranjske općine i grad, smanjio je prihode u 2015. godini za četvrtinu, pa je bilo za očekivati kako će se rezati na svim razinama.

Ni prošlih godina općine i grad nisu bili jedinstveni oko sufinanciranja nabavke udžbenika, jer se najveći dio njih usmjerio na rješavanje prijevoza i stipendija. Neki načelnici tvrde kako se kupnja knjiga događa jednom godišnje, dok primjerice roditelji vrtićaraca plaćaju 12 mjeseci naknadu za vrtić.

Iz Jagodnjaka dolazi kvalitetna ideja prikupljanja starih udžbenika uz naknadu od 10 kuna po primjerku, a načelnik Balaban tvrdi kako treba prvo razmišljati o čuvanju starih udžbenika, a ne o novim knjigama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak na sufinanciranje nabave udžbenika odlučile su se Općine Petlovac, Popovac i Kneževi Vinogradi. U Petlovcu će za niže razrede biti izdvojeno po 600 kuna po učeniku, a za više razrede i srednjoškolce po 800 kuna. U Općini Popovac planirao je sufinanciranje u visini četvrtine ukupne vrijednosti udžbenika, a u Općini Kneževi Vinogradi prema socijalnom cenzusu. Beli Manastir i dvije najveće općine Darda i Bilje neće sufinancirati udžbenike jer se radi o prevelikom broju učenika, što proračuni ne bi podnijeli.

Izvor: Radio Baranja

 


Izdvojeno

Reci što misliš!