Vijesti / Regija

Aviotretiranje komaraca u općini Bilje čim to dopuste vremenske prilike

Aviotretiranje komaraca u općini Bilje čim to dopuste vremenske prilike

Za razliku od Osijeka u kojem se ne zna kada će doći do aviotretiranja komaraca, u Općini Bilje sve je spremno i čekaju se najpovoljniji vremenski uvjeti. Nakon tri obraćanja Zavodu za javno zdravstvo, općini je izdana dozvola za aviotretman i angažiranje izvođača.

Zbog nevjerojatnog broja komaraca u posljednjih nekoliko tjedana, poljoprivrednici u općini ne mogu normalno raditi na njivama, a iz privatnih apartmana kojih je u Bilju i okolici nemali broj, dio gostiju odlazi upravo zbog komaraca. U općini su tome odlučili stati na kraj. Tretirati će se cijelo područje općine, osim Parka prirode Kopački rit.

Odlukom Ministarstva aviotretiranje iznad naseljenih područja zabranjeno je s obrazloženjem da je sredsstvo koje se koristi za zaprašivanje štetno. Isto to isto sredstvo se koristi za ručno zaprašivanje topovima sa zemlje. Osim toga, tretiranje iz aviona dopušteno je ako je područje minirano, poplavljeno ili nedosutupno zbog drugog objektivnog razloga. Te ako drugi načini nisu bili uspješni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje, ističe kako se ne boji kazne jer ističe da rade za dobrobit svojih ljudi.

Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:

Izvor: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!