Najveća slanina u Slavoniji i Baranji prodana na more

Najveća slanina u Slavoniji i Baranji prodana na more

Na nedavno održanom Proljetnom vašaru u Karancu, poznati ugostitelj i gastronomski stručnjak iz Karanca, Vladimir Škrobo Bajo, predstavio je tešku 126 kg i veliku dva kvadratna metra. Ogromna slanina bila je apsolutni hit sajma.

Bajo je na slanini napravio i rupu kako bi se gosti mogli s njom slikati, a glavna vijest je da ju je prodao i to na more! Nepoznati kupac s Kvarneta za nju je platio 1000 eura (70 kuna po kilogramu).

- Da, istina je to što se priča da je ova naša naša ‘Princeza pušnice’ prodana na područje Kvarnera. Ona je nastala na jednom našem tradicionalnom kolinju 29. studenoga, kada smo srušili bravca od 300 kila i od njega priredili tu tablu koja je nakon sušenja visoka dva metra i dvadeset centimetara i 130 centimetara široka - rekao je za Jutarnji list Vladimir Škrobo Bajo

Slanini su dali naziv "Kaput slanina" i tako došli do ideje da u gornjem dijelu, gdje je onaj najfiniji dio oko vrata, naprave mali prozorčić u kojem taman ima mjesta da se svi s njom slikaju.

Slanina je sada negdje na stolovima po Kvarneru, a Bajo se već priprema za sljedeću godinu i novi Proljetni vašar kada će pokušat napravit novi korak u dizajnu i velični ‘Kaput slanine’.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak