Vijesti / Regija

Ovce dobile svoj dan - prvi Baa Baa dan proslavljen u srcu Kopačkog rita

Ovce dobile svoj dan - prvi Baa Baa dan proslavljen u srcu Kopačkog rita

Subotno prijepodnevno druženje u Kopačevu bilo je sve osim uobičajenog. Vlasnici VUNICE-Vunene kučice iz Kopačeva odlučili su proslaviti dan ovce zajedno sa svim svojim sumještanima i ljudima iz okolice.

Program je bio prvenstveno osmišljen za djecu i roditelje . Raznim radionicama ; pletenjem uz pomoć prstića, dekoriranje cvijeća vunom, crtanjem i lijepljenjem vune, mini sportskim poligonom, čitanjem poznate dječije knjige „Deveta ovčica“ te druženjem s ovčicama , pokušavalo se približiti ovcu kao plemenitu domaću životinju koja ima mnogostruku korist.

„Jedno od nekoliko tumačenja riječi Baranja je i ono kako je Baranja dobila ime prema mađarskoj riječi barany a što znači janje. U prošlosti ugarska plemena nastanjivala su prostore slavneskih plemena koji su imali na području Baranje mnoštvo ovaca. Mi se u VUNICI-vunenoj kućici držimo tog tumačenja. Stoga smo danas zajedno sa svim sumještanima i drugim posjetiteljima odlučili približiti Baranju kao destinaciju ovih plemenitih životinja a koja im svakako duguje i svoju povijest,"  rekla je Sandra Veinberger Alić, vlasnica Vunice.

vunica1

   


Izdvojeno

Reci što misliš!