Vijesti / Regija

Prvi kruzer s 145 američkih turista pristao jučer u Batinu

Prvi kruzer s 145 američkih turista pristao jučer u Batinu

Jučerašnji dan može se nazvati povijesnim za baranjski turizam, jer je ujutro oko 8 sati pristao prvi riječni kruzer u putničkom pristaništu u Batini.

Kruzer dug preko 100 metara dio je kruzer rute od Budimpešte do Beograda, kojim putuju uglavnom američki turisti. 145 turista iz Bostona doletjeli su u Budimpeštu te se ukrcali na kruzer. Nakon izlaska sa broda, zanimali su se za Batinu, Spomenik pobjede i povijest mjesta, te lokalne običaje, dio kojih im je predstavljen na nekoliko štandova.

Kušali su domaće proizvode od peciva, do pekmeza, rakija i vina te suvenira. Dočekali su ih doministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić, župan Vladimir Šišljagić, načelnik Općine Draž Stipan Šašlin i ravnateljica Lučke uprave Vukovar Marija Matoš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dolazak prvog riječnog kruzera u Batinu ujedno je i početak rada četvrtog u nizu putničkog pristaništa na hrvatskom dijelu rijeke Dunav za koji je već u ovoj godini najavljeno 283 pristajanja, a od toga 45 u Batini, rekla je ravnateljica Matoš.

Uz kruzere, novi zamah baranjskog turizma daje i Dunavski pogled, projekt vrijedan preko 8.5 milijuna kuna koji počinje za nekoliko dana. Ipak, Baranja ima što za ponuditi turistima,jer ovakve lokacije kao što je Batina nema od Budimpešte do Petrovaradina, tvrdi načelnik Općine Draž Stipan Šašlin.

Tekst i foto: Radio Baranja

 


Izdvojeno

Reci što misliš!