Stara Drava kod Bilja uskoro uz nove turističke sadržaje

Stara Drava kod Bilja uskoro uz nove turističke sadržaje

FOTO: Anđelić Dejan

Stara Drava kod Bilja ponovno će zaživjeti starim sjajem i postati turistički potencijal, na što se čekalo još od rata, piše današnji Glas Slavonije.

Jedan od  dva nova projekta, za koje je potporu dala Općina Bilje, je gradnja poznatog Čingoša na samoj obali u šumarku na istom mjestu gdje su do prije rata rado dolazili gosti iz svih krajeva na jelo i piće u nadaleko poznati objekt Čingi lingi čardu.

- Ne bih govorio detaljnije o cjelokupnom projektu dok to investitori ne odluče sami objaviti, ali premda sam s njima razgovarao i prema projektu koji sam vidio, Općina mu daje potporu jer smatramo da je svako ulaganje, posebice u turizam, u našu općinu koja je općina Parka prirode Kopački rit, i više nego dobrodošlo, posebice ako se uklapa u etnotradiciju poput Čingoša. Doznao sam da investitor planira gradnju vrlo brzo, već možda u travnju, i objekt se želi napraviti što sličnije izvornom izgledu Čingi-lingi čarde. Također, postoje naznake da bi se u šumi možda gradili i bungalovi u kasnijoj etapi - rekao je za Glas Slavonije  načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

Drugi projekt je druga strana koja bi se uredila u suradnji s baranjskim ribolovcima.

- Ribolovna zajednica Baranje prepoznala je značaj Stare Drave, na kojoj je uostalom prije nekoliko godina održano i Svjetsko prvenstvo u ribolovu, pa je plan izmjestiti čamce koji su tenutno na jednom dijelu i taj dio Stare Drave ograditi kako bi ga pretvorili u ribičku oazu. Naime, na tom bi se mjestu ubacili kapitalni primjerci riba i organizirao ribolov po sustavu “ulovi i pusti”, odnosno svojevrsni fotoribolov. Takve su destinacije u svijetu vrlo popularne i ta ideja ide tragom našeg plana razvoja kontinentalnog turizma. Naravno, svi ostali sadržaji bi se zadržali i dopunili pa bismo tako uredili komunalnu infrastrukturu kako bi se cijelo izletište diglo na višu razinu, napravili udičarski dom, uredili sjenice i napravili nove... Ideja je i da se naprave bungalovi za iznajmljivanje, kao i mogućnost potpune usluge izletnicima koji bi mogli doći i iznajmiti kotlić, drva za loženje... - pojašnjava Cickaj.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja