Vijesti / Regija

Sajam rabljene odjeće u Bilju

Sajam rabljene odjeće u Bilju

BILJE - Stotinjak posjetitelja 4. sajma rabljene odjeće, igračaka i opreme za bebe, u Domu kulture u Bilju, u nedjelju se zadovoljno vraćalo kući s torbama napunjenim stvarima za mališane.

Dijete su mogli odjenuti za 100 kuna. Sajamsku su ponudu osigurale majke čija su djeca prerasla odjeću i obuću. Cijena gotovo nove robe kretala se od 5 do 50 kuna, što je višestruko manje nego u trgovinama, a mnogo znači roditeljima koji su za novac od prodaje priskrbili djeci nešto drugo što im treba.

- Šteta je da u ormaru ili kućnim spremištima stoji rabljena odjeća i obuća koju djeca brzo prerastu i ne stignu iznositi, dok drugi roditelj može mnogo uštedjeti kupovinom skoro novih i nosivih stvari. Cijena ovisi o kvaliteti, "markirane" su stvari malo skuplje, a dječjih majica ima već po pet kuna, kazala je Vlatka Benki Brkić koja je, uz supruga Danijela, ostvarila ideju održavanja tog sajma u okviru građanske inicijative "Volim Bilje" iz Bilja, a u suradnji s Vijećem MO-a Bilje koje je podržalo hvalevrijednu 4. sezonsku prodaju-kupovinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najskuplje Lotto patike u originalnoj kutiji stajale su 70 kuna, a nudila ih je Sanela Gerl. "Prodajem sve što je moje dijete preraslo, a mnogo je stvari upotrijebljeno tek jednom ili dvaput, kao i ove patike jer smo darivani s mnogo nove obuće i odjeće. Dosta toga i darujem." Osječanke Mirela Karapetrić i Gordana Krstić uspješno su prodavale odjeću po cijeni od 10 do 50 kuna."Došla sam iz Osijeka i isplatilo se. Za dvoje unučadi kupila sam majice, hlačice, bodije, igračke i napunila torbu robom vrijednom tristotinjak kuna koja u trgovini stoji oko 1.000 kuna. Ponuda je jako dobra, a ideja održavanja sajma odlična", radosno zaključuje Jasna Kerovec.

SAJAM I U OSIJEKU

"Planiram organizirati ovakav sajam i u Osijeku. Došla sam prodavati stvari od dviju kćeri, Ive i Sare, koje sam kupovala preko interneta. Hlačice plaćene 130 kuna nudim za 40. Ova je roba kvalitetnija od kineske", kaže Kristina Trepšić. Biljanka Ljubica Jakovec s kćeri Ivom i sinom Karlom prodavala je njihove stvari, a za 150 zarađenih kuna kupila je djeci što su željela i ragbi loptu za 10 kuna.

TEKST: N.Špoljarić (Glas Slavonije) / FOTO: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!