Vijesti / Regija

Baranju predstavili u Ljubljani, Beogradu i Splitu

Baranju predstavili u Ljubljani, Beogradu i Splitu

- U suradnji s DMC agencijom Atlas prezentirali smo turističku ponudu Baranje na turističkom sajmu u Ljubljani, a u suradnji s Veoliom (Panturist) i Hrvatskom gospodarskom komorom na sajmu u Beogradu - priča direktor TZ Baranje Nenad Bračun, nastavljajući kako su u vlastitom aranžmanu posjetili splitski GAST, gdje su, osim turističke ponude kraja između Dunava, Drave i Republike Mađarske, predstavili baranjske gastrospecijalitete, za koje je zadužena bila karanačka Baranjska kuća. Bračun naglašava kako od početka godine znatno više ulažu u marketing, posebice internet-marketing te marketing putem socijalnih mreža.
- Web stranica je u finalnoj etapi redizajniranja, pa će vrlo brzo postati dostupna potencijalnim inozemnim gostima jer će biti trojezična - navodi Bračun. Naglašava da pripremaju projekte za mjere sufinanciranja Hrvatske turističke zajednice. Do sada su HTZ-u predali 11 projekata za razne manifestacije i kulturne turističke inicijative.

Dana 18. ožujka organiziraju radionicu na kojoj će turistički subjekti i predstavnici jedinica lokalne samouprave dobiti detaljne informacije o IPARD mjeri 302 za razvoj ruralnog turizma, projektu Winetour i mogućnostima prekogranične suradnje sa Srbijom i Mađarskom.

Projekt “Put Marije Terezije”

U projekt “Put Marije Terezije” uključili bi se brojni baranjski turistički djelatnici. Priča je, kaže Bračun, nominirana Hrvatskoj turističkoj zajednici, ovih dana nominaciju će poslati resornom ministarstvu, a aplicirat će ga i u sklopu najnovije mjere HTZ-a. “Očekujemo prolaznu ocjenu, jer je riječ zaista o dobrom i zanimljivom projektu kakav na ovim prostorima još nije zaživio”, najavljuje Bračun i ističe da se dobrim rezultatima nada za nekoliko mjeseci.

 

Tekst: I.Getto / www.glas-slavonije.hr
Foto: www.tzbaranje.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!