Više od tisuću posjetitelja na 6. Čvarakfestu
U sklopu Adventa u Baranji održan je 6. Čvarakfest, koji je okupio 15 natjecatelja iz cijele Hrvatske te oko tisuću posjetitelja koji su uživali u ovoj jedinstvenoj gastro fešti i lijepom vremenu.
Osim čvaraka na 30-akštandova bilo je izloženo na desetine vrsta mesarskih i prekarskih domaćih proizvoda. Bilo je tu i vina i rakija, ajvara i pekmeza, kobasica i krvavica, suvenira i rukotvorina.
Nakon dvosatnog topljenja stručni mesarski žiri odlučio je da su
najbolji čvarci Ivana Sutlovića iz Zagreba,
drugi je Zlatko Povoljnjak, a treći
Jurini dvori iz Kneževih Vinograda. Tajna je u
nekoliko važnih postupaka, tvrdi pobjednik.
Čvarke topimo na visokoj temperaturi, a bit priče je u leđnoj ili
vratnoj slanini. Vode se i nekim liječničkim preporukama, pa ih
zbog onih koji pate od viška masnoće tope tako da izgledaju kao
čips. Samo nijansa dijelila je prvoplasirane od čvaraka koji su
zauzeli drugo i treće mjesto. Koliko je god čvaraka u Karancu
proizvedeno i - prodano je. Za cijenu se, gotovo, nije ni pitalo
iako je mogla biti i niža. Kilogram se kretao od 60 do 100 kuna.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Povećanju broja posjetitelja tržnice zasigurno doprinosi i Zeleni četvrtak, manifestacija kojom se želi potaknuti građane na, prije svega, usvajanje zdravih prehrambenih navika
-
Pogledajte i prilog Televizije Slavonije i Baranje:
Tekst: Radio Baranja
Video: STV
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!