Vijesti / Regija

''Dunavski pogled'' u Batini

''Dunavski pogled'' u Batini

Općina Draž u suradnji s projektnim partnerima Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije i Turističkom zajednicom općine Draž započela je s provedbom projekta „Dunavski pogled - uređenje javne turističke infrastrukture u mjestu Batina“.

Projektni prijedlog prijavljen je u veljači ove godine na javni poziv „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu i turistiku infrastrukturu“. Ugovor  o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 8.054.712,92 kn potpisan je 26. rujna 2014. godine između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Općine Draž. Odobrena sredstva čine 98,47 %  ukupne vrijednosti projekta, a potječu iz Europskog fonda za regionalni razvoj i državnog proračuna.

Javni poziv objavljen je u sklopu Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013.  Cilj projekta je unaprijediti atraktivnost javne turističke infrastrukture u mjestu Batina te promovirati turističke potencijale općine Draž, Baranje i Osječko-baranjske županije. Provedba projekta rezultirati će uređenjem mjesnog trga uz pristanište za riječne turističke brodove, saniranjem ceste, pješačke staze, potpornog zida na terasi vidikovca u Batini, te izgradnjom energetski učinkovite javne rasvjete.

Projekt će trajati 24 mjeseca, a na proljeće 2015. godine očekuje se početak radova.  Projekt su 4. studenog na konferenciji u Batini predstavili gdin Stipan Šašlin, načelnik Općine Draž, i Tihomir Kovač, voditelj projekta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!