Vijesti / Regija

Izgradnja Doma kulture u Lugu

Izgradnja Doma kulture u Lugu

LUG - Općini Bilje odobreno je 2,5 milijuna kuna za gradnju doma kulture u Lugu, stoji u jučerašnjem priopćenju Vlade RH,

u kojem se, između ostaloga, navodi da je iznos odobren rješenjem iz srpnja prošle godine, ali budući da Općina prošle godine nije dostavila potrebne dokumente, rješenje nije moglo biti realizirano. Na zadovoljstvo mještana Luga, novac je ipak prebačen, pa prepreka za gradnju nvog doma više gotovo nema.

- Zadovoljni smo odlukom Vlade RH, koje sigurno ne bi bilo da za cijeli projekt nije lobirao saborski zastupnik Deneš Šoja - tvrdi Ištvan Tokai, predsjednik Mjesnog odbora Lug, naglašavajući kako su prevladani problemi o kojima sada ne bi pričao. U svakom slučaju, nastavlja, Lužani će konačno dobiti ono što zaslužuju, jer su među rijetkim selima koja nemaju slično okupljalište. Darđanska tvrtka Dom počela je radove na domu kulture u Ulici Petefi Šandora prije mjesec i pol.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Riječ je o modernom multifunkcionalnom objektu u koji će moći stati 300-tinjak ljudi - objašnjava Tokai, napominjući da će u domu biti dvorana, moderna kuhinja, tonska soba, uredski prostori i sanitarni čvor. Investicija vrijedi približno četiri milijuna kuna, a završetak gradnje očekuje se krajem godine. Inicijativu za gradnju pokrenuo je Savez mađarskih udruga. Tokai napominje kako je njegovo mjesto u posljednje vrijeme veliko gradilište, spominje izgrađenu javnu rasvjetu i asfaltirane prometnice, čime se Lugu vraća nekadašnji sjaj.

STARI DOM DENACIONALIZIRAN

Donedavno je stanovnicima Luga kao dom kulture služio derutni objekt koji je nedavno denacionaliziran i vraćen obitelji Mueller. Nasljednica, sada sedamdesetogodišnjakinja, trenutačno živi u Osijeku. Zgrada nije značajnije obnavljana 40-ak godina.

TEKST: I.Getto (Glas Slavonije) / FOTO: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!