Vijesti / Regija

U Lugu održan peti po redu Paprika fest

U Lugu održan peti po redu Paprika fest

Stigla je iz srednje Amerike, a otuda se raširila po svim toplijim zemljama Europe, Azije i sjeverne Amerike. Osim što je ukusna, vrlo je i zdrava, jer sadrži čak 4 puta više vitamina C od naranče. Ukoliko još niste pogodili, riječ je o paprici. Ovo mnogima omiljeno povrće ima i svoj festival koji je održan u baranjskom Lugu.

Nakon službenog otvaranja manifestacije i prezentacije tridesetak štandova s domaćim proizvodima, održana je radionica LAG-a Baranja na temu 'Baranjska paprika - lokalni proizvod za europsko tržište'. Dani paprike u Lugu nastavljeni su kulturnim programom i fišijadom koja je okupila 50 natjecatelja...

Najbolju papriku između 25 uzoraka slatke i 25 uzoraka ljute paprike birali su profesorica na Poljoprivrednom fakultetu Nada Parađiković i doc. Tomislav Vinković. Najbolju ljutu papriku ima Deže Molnar, drugo mjesto pripalo je Danijelu Akerman, a treće Željku Đurita. Deže Molnar donio je i najbolji uzorak slatke paprike, drugo mjesto ponovno je osvojio Danijel Akerman, a treće Aron Keteš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: Radio Baranja/STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!