Vijesti / Regija

Bazeni u Kneževim Vinogradima otvaraju se 14. lipnja, a u Belom Manastiru za 10-ak dana

Bazeni u Kneževim Vinogradima otvaraju se 14. lipnja, a u Belom Manastiru za 10-ak dana

Počelo je punjenje bazena u Belom Manastiru i Kneževim Vinogradima što znači kako bi vrlo brzo trebali proraditi, rekli su upravitelji bazena u emisiji Brifing.

Bazeni u Kneževim Vinogradima otvorit će svoja vrata u subotu 14. lipnja na središnji dan Gator festa, sa sličnim sadržajima kao i prošle godine, rekao je upravitelj bazena Ivica Huzanić. U Belom Manastiru za 10-ak dana.

U nedavnoj emisiji Radio Baranje "Lokal" načelnik općine Deneš Šoja najavio je promjene jer je bazeni građen prije 34 godine. Planirana je rekonstrukcija metalne konstrukcije bazena, a izrađeni su projekti za proširenje restoranskog kompleksa, koji će u bliskoj budućnosti biti kapaciteta 350 osoba, što će omogućavati održavanje većih manifestacija, počevši od raznih kongresa, pa do masovnijih svadbenih i sličnih svečanosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Razmišljamo i o smještajnim kapacitetima. Za sada je u planu gradnja pet ili šest apartmana koji će biti na mjestu sadašnje kuglane, a naručen je projekt i za gradnju dvaju teniskih terena, rekao je Šoja.

Sve se radi u dogovoru s višegodišnjim koncesionarom “suljoških” bazena, osječkom tvrtkom Gradnja, ali za sada nisu investirali budući da se čeka konačno očitovanje Belja, odnosno Agrokora o namjerama glede gradnje hotela na mjestu stare Vinarije u središtu mjesta, koja je trenutačno u prilično lošem stanju. Planirani projekti teški su približno milijun eura, a toliko novca u proračunu nema, pa su pogledi uprti u EU fondove i državu.

Belomanastirski bazeni otvorit će svoja vrata za desetak dana rekao je voditelj Dražen Kovač.

Čeka se pomoć grada Belog Manastira koji će platiti njihovo punjenje, što će porezne obveznike stajati oko 40 tisuća kuna.

- I ove godine poruke koncesionara su nedvosmislene – bez pomoći grada nema kupališne sezone. To će proračun moći podnijeti, a na nam je da potražimo novog koncesionara, koji će sam snositi troškove održavanja i punjenja, rekao je gradonačelnik Doboš.

Izvor: Radio Baranja

 


Izdvojeno

Reci što misliš!