Vijesti / Regija

Baranjac otkrio kako proizvesti beskonačnu energiju

Baranjac otkrio kako proizvesti beskonačnu energiju

Mnogi sanjaju o tome kako proizvesti beskonačnu količinu energije uz minimalno uloženog rada. Baranjac Josip Kompanović na dobrom je putu da svoj san pretvori u stvarnost.

Gospodin Kompanović iskoristio je jednostavan fizički princip poravnavanja magneta i tako omogućio nešto za čime se traga jako dugo - pretvorba potencijala magnetskih polja u koristan rad odnosno energiju.

"Svi smo svjesni da magneti sadrže određeni potencijal koji je vidljiv kada su dva magneta u interakciji, te se privlače ili odbijaju. Koristeći ovaj princip, u stanju smo napraviti taj prijenos potencijala magnetskih polja magneta u koristan rad," kaže on.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ulaganje energije u stator (magnet koji se okreće oko svoje osi) je manje od dobivene energije na rotoru, a što je veći moment (brzina okretanja) rotora, to je i razlika između uložene i proizvedene energije veća.

U eksperimentu sa elektromagnetom na mjestu statora pokazuje se isti princip, što je veći moment rotora potrebno je manje struje u elektromagnetu da taj moment potiče.

Trenutno je sami projekt u eksperimentalnoj fazi, ali Kompanović očekuje kako će se i to vrlo brzo promijeniti i kako će krenuti s ozbiljnjim mjerenjima i prototipovima.

Već na ovom modelu koji je prikazan u videou može se vidjeti kako i mali magneti izazivaju jako magnetsko polje, a samim time i proizvode energiju. Korištenjem većih magneta i većih brzina povećava se razlika između uložene i proizvedene količine energije.

"Tehnologija potrebna za automatizaciju ovog postupka je prisutna u svakom automobilu, elektromotoru, itd... Bit će vrlo jednostavno implementirati ovaj princip u postojeće stanje tehnologije," dodaje Kompanović i zaključuje: "Budućnost modela je jednostavna - proizvodnja neograničene količine energije bez korištenja fosilnih ili drugih goriva, na potpuno čist i neškodljiv način."

Projekt je trenutno u fazi patentiranja, ali i u potrazi za investitorima koji bi trebali omogučiti razvoj jedne potpuno nove tehnologije za dobrobit čovječanstva i prirode.

Tekst: T.M./SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!