Vijesti / Regija

“Slama” proglašena najboljom ruralnoturističkom manifestacijom

“Slama” proglašena najboljom ruralnoturističkom manifestacijom

Slama - land art festival postaje značajna turistička atrakcija.

Strukovna udruga Klub članova Selo i tvrtka Hrvatski farmer dodijelile su 22 nagrade "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" najboljim programima i projektima u očuvanju hrvatske izvornosti i stvaranju ruralnog turističkog proizvoda, objavilo je Ministarstvo turizma. Među nagrađenima je i baranjska manifestacija Slama - land art festival, koja je primila zlatnu povelju.

efb5b24d016fea988af611bd2baf8046.jpg

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija - turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralnoturističke manifestacije, ruralnoturistički projekti i tradicijska ruralna gastronomija, a nagrađenima su pripale zlatne, srebrne i brončane povelje. Baranjska Slama našla se u društvu Turističko-seljačkog gospodarstva Vrata Velebita iz Parka prirode Velebit, Obiteljskog gospodarstva Kolarić iz Zagrebačke županije, manifestacije Miris Božića u Konavlima, projekta Pisanica od srca iz koprivničkog kraja te tradicionalnog dalmatinskog jela poljički soparnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ponosni smo na ovu nagradu, posebice stoga što nismo znali da nas je županijska Turistička zajednica nominirala - rekao je magistar kiparstva Nikola Faller, predsjednik udruge Slama.

Da u udruzi ne sjede prekriženih ruku, dokaz su već (polu)gotovi planovi za ovogodišnju manifestaciju, čija će tema biti cirkus, "koja je oduvijek privlačila brojne umjetnike", kaže Faller, naglašavajući kako se vrlo lako može povući paralela između cirkusa i današnjice, kako na lokalnoj tako i na globalnoj razini. Poziva ujedno sve zainteresirane na sudjelovanje u velikom Slamnatom cirkusu, koji će biti održan od 8. do 14. kolovoza.

Tekst: I. Getto (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!