Lažne maserke opljačkale starce u Dardi

Lažne maserke opljačkale starce u Dardi

masazaFoto: Ilustracija (www.zoocitymassagemt.net)

U poslijepodnevnim satima 14. travnja dvije nepoznate ženske osobe došle su kod 87-godišnjaka iz Darde te su se predstavile kao socijalne radnice koje pružaju pomoć starijim osobama u vidu masaže tijela i prezentacije rada masažera. Nakon što ih je pustio u kuću, nepoznate su osobe iskoristile nepažnju 87-godišnjaka te mu otuđile novac. Krađom je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Također, 15. travnja u prijepodnevnim satima, dvije nepoznate ženske osobe došle su kod 86-godišnjaka iz Darde te su se predstavile kao socijalne radnice koje pružaju pomoć starijim osobama u vidu masaže tijela i prezentacije rada masažera. Nakon što ih je pustio u kuću, nepoznate su osobe iskoristile nepažnju 86-godišnjaka te mu otuđile novac. Krađom je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Ovom prilikom policija upozorava građane, posebno one starije životne dobi i koji žive sami:

  •     Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.
  •     Ako se osoba predstavi kao „službena“, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid.
  •     Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice, pružanja pomoći starijim osobama, pružanja usluga masaža, „bolesti“, nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta, traženja milostinje ili naplate računa za na primjer medicinske usluge, dimnjačarske usluge i sličnog – jer se izlažete riziku.
  •     Kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.
  •     Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila.
  •     Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, odmah obavijestite policiju na broj „192“.

Izvor: PU Osječko-baranjska

 

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak

Petak