Vijesti / Regija

Krenula proizvodnja rajčica u najvećem stakleniku u Baranji

Krenula proizvodnja rajčica u najvećem stakleniku u Baranji

U kompleksu Mitrovac poljoprivredno-prehrambene tvrtke Belje završen je staklenik za hidroponsku proizvodnju grapolo i beef rajčice na površini od čak 4 i pol hektara, što je prvi i najveći staklenik u Baranji te jedan od najvećih u Hrvatskoj.

Vijest je izazvala veliku pozornost medija, što i ne čudi, s obzirom na aktualno stanje gospodarstva i investicijsku klimu u Hrvatskoj. U izgradnju i opremanje staklenika uloženo je čak 78 milijuna kuna, a staklenik je podignut u rekordnom vremenu od samo 6 i pol mjeseci.

- Proizvodnja je na 4 i pol hektara, isključivo rajčice i to dvije sorte grapolo i bio sorta. Očekivani prinos je otprilike 2300 tona, rekao je Robert Marković, rukovodtilej staklenika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi bi blodovi trebali stići početkom travnja, a s njima i prva berba. Planirana je na tjednoj razini  sve do sredine prosinca. Zato su angažirani i prvi radnici, njih 50 u prvoj fazi u stalnom radnom odnosu.

Proizvodnja je isključivo prirodna i ekološka. Oprašivanje će vršiti bumbari koji su upravo ovih dana stigli u staklenik.

Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:

Izvor: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!