Vijesti / Regija

Na proljeće nova radna mjesta u poslovnoj zoni Darda

Na proljeće nova radna mjesta u poslovnoj zoni Darda

Poslovna zona Darda počela je kao ideja prije 7 godina. Danas u darđanskoj zoni radi preko 200 zaposlenih, a novi pogoni ubrzano se grade.

Izvrstan prometni položaj zone, malo priče, a puno rada moto je pod kojim je načelnik Anto Vukoje postao prepoznatljiv i zajedno sa svojim suradnicima stvorio ovakav poduzetnički inkubator te postao uzorak kako se spaja hrvatski i novac iz Europske unije.

- Prepoznali smo našu šansu prije 7 godina i učinili sve da investitorima omogućimo najpovoljnije uvjete. Sada se vide rezultate jer svaka tri mjeseca nešto novo niče, a dio njih priprema dokumentaciju, rekao je Vukoje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Crveni krovovi od prije tjedan dana postaju zaštitni znak darđanske poslovne zone i najbolje svjedoče kako će na proljeće biti otvoreno još radnih mjesta. Najavljeno je otvaranje bioenergane tvrtke AMS biomasa, tvornice bicikala vojvođanske tvrtke Capriolo, pogon proizvodnje kolača tvrtke Kadulja i još njih nekoliko.

Od kako je tvrtka Modo interijeri zatvorila pogon u darđanskoj zoni, zbog neshvatljive državne politike podjele koncesije za drvnu građu, prije svega najkvalitetniju hrastovu, i tako otjerala Modo s hrvatskog tržišta, uskoro kreće tvrtka Bella sa proizvodnjom namještaja.

- Bella je počela gradnju u srpnju, tvrtka je pod krovom, a do proljeća slijedi unutarnje uređenje i početak proizvodnje, dodaje Vukoje.

Izvor: Radio Baranja


Izdvojeno

Reci što misliš!