Vijesti / Regija

Od proljeća turistički vlak Osijek - Kopački rit

Od proljeća turistički vlak Osijek - Kopački rit

Tijekom prošle godine Kopački rit je posjetilo tridesetak tisuća posjetitelja iz raznih dijelova Europe i svijeta. Slična brojka kao i proteklih godina.

Na staganciju sigurno utječe vrijeme i globalna kriza, no unatoč tome djeltanici Kopačkog rita rade na uređenju infrastrukture i osmišljavanju novih sadržaja kako bi nas posjetilo još više gostiju, jer Kopački rit to može podnijeti.

Jedan od ovosezonskih noviteta je obnovljeni objekt (recepcija i suvenirnica) u sklopu prijamnog centra koji je izgorio u ožujku 2012. Na njemu je potrebno dotjerati samo još neke detalje i opremiti ga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu prijamnog centra već se naziru i konture triju novih zgrada, dijela projekta Integracija natura za zaštićena područja, koji kreditom Svjetske banke financira Ministarstvo okoliša i zaštite prirode.

[span class=camera]GALERIJA: Sunčano poslijepodne u vodenom carstvu Kopačkog rita[/span]

Sigurno najzanimljiviji novi turistički sadržaj biti će turistički vlak koji će voziti od Osijeka do Rita. Natječaj je završen i ugovor potpisan, pa će se, po svemu sudeći, prvi posjetitelji vlakom provozati krajem ovogodišnjeg ožujka.

- Još uvijek razrađujemo detalje vezane uz turistički vlak kako bismo posjetiteljima pružili što više i omogućili detaljnije razgledanje parka - ističe za Glas Slavonije Damir Opačić, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Kopački rit.

Važno je istaknuti da je u tijeku i izrada projektne dokumentacije za obnovu kompleksa dvorca Tikveš.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!