Vijesti / Regija

Baranjskim voćnjacima 11,22 milijuna kuna

Baranjskim voćnjacima 11,22 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju priopćila je jučer kako je isplatila Baranjskim voćnjacima 11,22 milijuna kuna za ulaganje u objekte za preradu i skladištenje voća.

Riječ je o isplati na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 103 "Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice".

Taj novac Baranjskim voćnjacima isplaćen je za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za preradu i skladištenje voća najsuvremenijom opremom za sortiranje i pakiranje voća, koja razvrstava plodove prema veličini, težini, boji i obliku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vlasnik tvrtke Baranjski voćnjaci Nikola Velicki tvrdi kako su ta sredstva ugrađena u njegov pogon u Gospodarskoj zoni i prije otvaranja u listopadu prošle godine, a ovo je samo izviješće Agencije.

- Nakon otvorenja slijedila je  kontrola uloženih sredstava i tada su tek odobrena. Nije bilo primjedbi na realizaciju projekta od preko 11 milijuna kuna, pa je pogon počeo s radom. Komore su pune, roba je dobra i u slijedećih 4 – 5 mjeseci kreće sortiranje i pakiranje te prerada voća u prirodni sok. Sada je zaposleno oko 50 ljudi, a tijekom berbe 100-tinjak. Kroz dvije do tri godine kada voćnjaci uđu u puni rod bit će 100-tinjak stalan broj zaposlenih, rekao je Velicki.

Izvor: Radio Baranja


Izdvojeno

Reci što misliš!