Vijesti iz Baranje

Vijesti iz Baranje

Kozarac: Ušli u otključane kuće i ukrali nakit

Kozarac: Ušli u otključane kuće i ukrali nakit

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija sumnja  da su 24-godišnja hrvatska državljanka, 36-godišnji hrvatski državljanin, dijete i maloljetnik počinili kazneno djelo krađa.

   

Kod jezera Puškaš pronađeno čak 15 ručnih bombi

Jučer, 10. rujna u poslijepodnevnim građanin je kod jezera Puškaš (Topoljski dunavac) pronašao ručnu bombu i pozvao policiju. Pregledom mjesta pronalaska policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pronašao je još čak 15 bombi.

   

Od bolesti Zapadnog Nila umro muškarac iz Belog Manastira

viruszapadnognila

U Hrvatskoj je potvrđena prva smrt od bolesti uzrokovane virusom Zapadnog Nila. Umro je muškarac iz Belog Manastira. Hrvatski zavod za javno zdravstvo je do sada službeno potvrdio i 26 slučajeva zaraze ovim virusom u Hrvatskoj kojeg prenosi domaći komarac.

VIDEO
   

Stranci oduševljeni Baranjom: 'Svako selo kroz koje smo prošli je božanstveno'

baranjaturizam

Zahvaljujući suncu i moru Hrvatska je top turistička destinacija. No uz more turisti su počeli otrkivati i kontinentalne ljepote i ponudu. Tako Baranja ima porast od čak 20 posto noćenja jer nudi se puno. Uz lijepe krajolike, autohtona gastro ponuda već je prepoznata, ali turistima odgovara i mir koji koji ćete teško doživjeti na krcatim morskim plažama.

VIDEO
   

Noćna berba novost je u hrvatskom vinogradarstvu: Proveli smo noć s radnicima u Erdutskim vinogradima

nocnaberba

Zbog velikih vrućina počela je berba grožda, ranije nego inače. Ali također zbog sparine, ona se radi noću. Vino je, kažu bolje, a i radnici se ne preznojavaju. Noć s radnicima u Erdutskim vinogradima proveo je i naš Tin Kovačić.

VIDEO
   

U Kopačkom ritu uništena protuzračna raketa teška 600 kilograma i dugačka šest metara

Od 9 do 15 sati, 22. kolovoza, u predjelu Parka prirode Kopački Rit zvanom Hulovski kanal, sukladno zapovjedi Glavnog ravnatelja policije, a na temelju provedbenog plana uklanjanja neeksplodiranog ubojitog sredstva, obavljeno je uništavanje protuzračne rakete „Zemlja – Zrak“ 3M9M za lansirni sustav „2K12KUB“, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

FOTO
   

Kreće obnova dvoraca u Tikvešu

PXL 030718 21214512

Uskoro počinje obnova dvoraca u Tikvešu u Baranji koji se nalaze u sastavu Parka prirode Kopačkog rita. Sredstva za obnovu u visini 52 milijuna kuna osigurana su iz programa "Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020", rečeno je na konferenciji u Tikvešu.

   

Na bazenima u Kneževim Vinogradima ovog ljeta i veliki tobogan

knezevi bazeni tobogan

U Sportsko rekreacijskom centru Kneževi Vinogradi vrijedno se radi na posljednjim pripremama za kupališnu sezonu 2018. koja kreće ove subote (9. lipnja).

   

Baranjac skenirao i printao novac pa njime plaćao u lokalnim trgovinama

Policijska uprava osječko-baranjska izvjestila nas je da provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno krivotvorenje novca.

Naime, mladić je pomoću prijenosnog računala, skenera i pisača skenirao i izradio više novčanica. Tijekom ožujka i travnja u prodavaonicama na području Baranje plaćao je razne artkile.

Nadležnom državnom odvjetništvu poclija podnosi kaznenu prijavu.

SiB.hr

 

   

Kopački rit gradi novo pristanište i nabavlja nove brodove

sakadas

U petak, 18.05.2018. s početkom u 11h na Prijemnom centru parka u Kopačevu održana je Početna konferencija „Projekta izgradnje turističkog pristaništa Sakadaš u PP Kopački rit“. Uz nazočnost brojnih gostiju i suradnika, projekt je predstavljen javnosti.

   

Baranjac prilikom košnje trave aktivirao bombu

PXL 250413 6031575

U poslijepodnevnim satima 16. svibnja prilikom košnje trave poljoprivredne površine traktorom kod Uglješa, 36-godišnjak je traktorskom kosom aktivirao ručnu bombu, koja se nalazila u zarasloj travi.

   

Rekordno niska nezaposlenost u Baranji u posljednjih 20 godina

PXL 120418 20271229

Povoljni gospodarski trendovi, sezonski poslovi te rast cijene rada, ali i odljev radno sposobnog stanovništva, utjecali su na daljnje smanjenje broja nezaposlenih u cijeloj županiji.

   

Velika zapljena droge u Baranji

PXL 160418 20312155 640x426

Ivan Canecki, voditelj Odjela kriminaliteta droga u PU Osječko-baranjskoj, i Dubravko Pandurić, načelnik postaje Granične policije Beli Manastir, održali su izvanrednu konferenciju za novinare o zapljeni veće količine marihuane koja je pronađena u automobilu osobe mađarske nacionalnosti.

VIDEO
   

Tesla pametno selo dolazi u Baranju

tesla

Smještena u Cardiffu, True Tesla Technologies (TTT) i decentralizirana digitalna valuta Tesla Coin (TES) sklopili su danas Memorandum o razumijevanju.

   

Stranica 1 od 26

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota