Vijesti iz Baranje

Vijesti iz Baranje

Kreće obnova dvoraca u Tikvešu

PXL 030718 21214512

Uskoro počinje obnova dvoraca u Tikvešu u Baranji koji se nalaze u sastavu Parka prirode Kopačkog rita. Sredstva za obnovu u visini 52 milijuna kuna osigurana su iz programa "Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020", rečeno je na konferenciji u Tikvešu.

   

Na bazenima u Kneževim Vinogradima ovog ljeta i veliki tobogan

knezevi bazeni tobogan

U Sportsko rekreacijskom centru Kneževi Vinogradi vrijedno se radi na posljednjim pripremama za kupališnu sezonu 2018. koja kreće ove subote (9. lipnja).

   

Baranjac skenirao i printao novac pa njime plaćao u lokalnim trgovinama

Policijska uprava osječko-baranjska izvjestila nas je da provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno krivotvorenje novca.

Naime, mladić je pomoću prijenosnog računala, skenera i pisača skenirao i izradio više novčanica. Tijekom ožujka i travnja u prodavaonicama na području Baranje plaćao je razne artkile.

Nadležnom državnom odvjetništvu poclija podnosi kaznenu prijavu.

SiB.hr

 

   

Kopački rit gradi novo pristanište i nabavlja nove brodove

sakadas

U petak, 18.05.2018. s početkom u 11h na Prijemnom centru parka u Kopačevu održana je Početna konferencija „Projekta izgradnje turističkog pristaništa Sakadaš u PP Kopački rit“. Uz nazočnost brojnih gostiju i suradnika, projekt je predstavljen javnosti.

   

Baranjac prilikom košnje trave aktivirao bombu

PXL 250413 6031575

U poslijepodnevnim satima 16. svibnja prilikom košnje trave poljoprivredne površine traktorom kod Uglješa, 36-godišnjak je traktorskom kosom aktivirao ručnu bombu, koja se nalazila u zarasloj travi.

   

Rekordno niska nezaposlenost u Baranji u posljednjih 20 godina

PXL 120418 20271229

Povoljni gospodarski trendovi, sezonski poslovi te rast cijene rada, ali i odljev radno sposobnog stanovništva, utjecali su na daljnje smanjenje broja nezaposlenih u cijeloj županiji.

   

Velika zapljena droge u Baranji

PXL 160418 20312155 640x426

Ivan Canecki, voditelj Odjela kriminaliteta droga u PU Osječko-baranjskoj, i Dubravko Pandurić, načelnik postaje Granične policije Beli Manastir, održali su izvanrednu konferenciju za novinare o zapljeni veće količine marihuane koja je pronađena u automobilu osobe mađarske nacionalnosti.

VIDEO
   

Tesla pametno selo dolazi u Baranju

tesla

Smještena u Cardiffu, True Tesla Technologies (TTT) i decentralizirana digitalna valuta Tesla Coin (TES) sklopili su danas Memorandum o razumijevanju.

   

U Karancu izabrana Princeza pušnice

PXL 250318 20134940

Tradicionalno s dolaskom proljeća, u baranjskom Karancu održava se Proljetni vašar. Ono što uz gastronomski ponudu izdvaja ovaj događaj od ostalih je vrlo specifičan izbor za "miss".

FOTO
   

Biciklom po nasipu od Osijeka do Batine!

kotrljanjeri biciklijada 9

Sustav navodnjavanja Baranja, vrijedan 129 milijuna kuna i s obuhvatom od 5.000 hektara, otvoren je prošle godine, a u svibnju ove godine Osječko-baranjska županija će na natječaj za izgradnju sustava navodnjavanje iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020. godine nominirati još četiri sustava (SN Mala šuma - Veliki vrt, SN Budimci - Krndija, SN Dalj i SN Poljoprivredni institut Osijek), ukupne vrijednosti 117 milijuna kuna i obuhvata od 1.573 hektara.

   

Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi odobren prvi projekt financiran od EU

knezevi2

Kako brže do željenih promjena u obrazovnom sustavu, novih znanja i bolje opremljenosti škola?  Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi odobren je projekt „ZaČuDiMMo zajedno“ u vrijednosti 1.460.119,04kn koji je u 100% iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda.

   

BMW-om jurio Biljskom cestom pa ostao bez vozačke

Na županijskoj cesti broj 4257 (Osijek - Bilje) 22. veljače oko 14,30 sati u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke „BMW 3“, kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin.

   

EU projektima Kopački rit dobiva dodatne vrijednosti

EU projektima Kopački rit dobiva dodatne vrijednosti

Projekt Naturavita, ukupne vrijednosti oko 400 milijuna kuna, samo je jedan od aktualnih projekata koji se pripremaju ili provode na području Kopačkog rita, a najvećim dijelom financiraju iz fondova Europske unije.

   

Biljski dvorac spreman vratiti stari sjaj

dvorac bilje

Potpisivanjem ugovora o darivanju nekretnina, Hrvatske šume d.o.o. prepustile su Općini Bilje i Osječko-baranjskoj županiji vlasništvo nad dvorcem Eugena Savojskog i dijelom obližnjeg parka u Bilju.

   

Stranica 1 od 26