Vijesti iz Baranje

Vijesti iz Baranje

Započeli radovi na uređenju središta Darde

centar darde

U nazočnosti ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, jučer je svečano označen početak radova na uređenju središta Darde.

   

Dvorac Eugena Savojskog u Bilju postaje multifunkcionalni centar

Dvorac Eugena Savojskog u Bilju postaje multifunkcionalni centar

Po turističkim rezultatima Općina Bilje izrasla je među vodeće destinacije hrvatskog kontinentalnog turizma, a po ukupnim komunalnim i društvenim aktivnostima svakako je jučerdanas, 13. rujna 2017. godine, u Bilju održan radni sastavak načelnika Cickaja i župana Ivana Anušića te njihovih suradnika. Na dnevnom redu je bilo čak 12 tema, a prva je bila otkup dvorca Eugena Savojskog u Bilju.

   

Belje, Vupik i PIK Vinkovci platili sav ovogodišnji otkup

zetva 2017

Ovogodišnja žetve ječma i pšenice koja je na ratarskim površinama Agrokorovih kompanija završena sredinom srpnja donijela je najveće prinose u povijesti Belja, Vupika i PIKa Vinkovci.

   

Mlada vinarka iz Baranje sredstvima iz EU fondova financirala cijeli biznis

vinarka

Vinari kažu da će ovo biti dobra godina. Uskoro kreće berba, a s mladom vinarkom iz Baranje, koja je cijeli biznis financirala iz europskih fondova, provela je i ekipa RTL-a Danas.

VIDEO
   

Baranjac se zatvorio u kuću s ručnom bombom, pucao na policiju, pa se na kraju predao

Muškarac koji se s ručnom bombom zatvorio u stan Šećerani, predao se u nedjelju rano ujutro, priopćila je policija.

   

Svi baranjski specijaliteti na jednom mjestu: Vodimo vas u Kopački rit na ručak za pamćenje

baranjski stol

Posjetitelji Kopačkoga rita u subotu su imali ručak za pamćenje. Na deset metara dugačkom stolu na jednome mjestu svi baranjski specijaliteti - pod zajedničkim nazivnikom Dunav art Festival. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

U Baranji otvoren Sustav navodnjavanja za 5 tisuća poljoprivrednih površina

sustav navodnjavanja1

Podizanjem zapornice i puštanjem vode u lateralni kanal između Zmajevca i Kneževih Vinograda u probni rad je pušten Sustav navodnjavanja Baranja vrijedan 129 milijuna kuna.

   

Baranjci u dva klika do natječaja za poduzetnike

BARA nova stranica

Sredstvima Osječko-baranjske županije i Grada Belog Manastira jučer, 26. lipnja 2017. godine je uspješno lansirana nova internetska stranica Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira (BARA-e).

   

Zahvaljujući LIFE programu i Naturi 2000 EU vodeća u svijetu u pitanjima zaštite prirode

zlatna greda 01

U Eko centru Zlatna Greda kod Osijeka danas su svečano obilježili 25 godina EU LIFE programa, Direktive o staništima i mreže Natura 2000. Hrvatska u programu sudjeluje od 1995.. godine, a projekt DRAVA LIFE za obnovu i renaturaciju rijeke Drave, u okviru kojeg je organiziran događaj, jedan je od najvećih LIFE projekta u Hrvatskoj do sad.

   

Baranjac vozio bicikl s više od 4 promila alkohola u krvi

Prilikom nadzora prometa u Ulici kralja Petra Krešimira IV u Dardi, policijski službenici su u prijepodnevnim satima 26. svibnja zaustavili 39-godišnjeg vozača bicikla.

   

BMW-om jurcao 191 km/h zapadnom obilaznicom kod Darde

BMW-om jurcao 191 km/h zapadnom obilaznicom kod Darde

Jučer, 9. svibnja, oko 9 sati, na državnoj cesti DC-7 (zapadna obilaznica mjesta Darda), policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke BMW, kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin.

   

Baranjcu kaznena prijava zbog lažnog uzbunjivanja policije

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 36-godišnjaka s područja Baranje zbog lažnog uzbunjivanja.

   

Račun Belja u blokadi!

Belje

Prema javno podacima Fine, račun  tvrtke Belje od jutros je u blokadi. Računi ostalih Agrokorovih tvrtki nisu u blokadi.

   

Slavonci i Baranjci zbog Agrokora strahuju od Rusa

vinogradi belja

Na 20.000 hektara zemlje spaljene devedesetih, Agrokor je ponovno podigao nasade. Od 2005. kažu Baranjci, Todorić je u vinograde Belja uložio gotovo tri milijarde kuna.

VIDEO
   

Stranica 1 od 24