Vijesti
Najnovije Najčitanije

Hrvatske vode ulažu 2,3 milijarde kuna na području Osječko-baranjske županije

PXL 230418 20370588

Čak 2,3 milijarde kuna uložit će Hrvatske vode u razdoblju 2018.-2022. godine na području Osječko-baranjske županije, a od toga već za ovu godinu ugovoreno je ulaganje 206,38 milijuna kuna u niz projekta.

 

Izviđači čistili parkove Osijeka

izvidjaci

Povodom Dana Planeta Zemlja osječki javorovci  - izviđači iz IK Javor  organizirali su dvije akcije  čišćenja parkova grada Osijeka (u Izviđačkom parku  na  Trgu Nikole Tesla,  18. 4. i u parku pored OŠ Ljudevita Gaja,  20.4.2018.).

 

Osigurani pješački koridori za prelazak Trpimirove

trpimirova

Zbog povećanog intenziteta radova na Trpimirovoj ulici, grad Osijek otvorio je nove koridore za kretanje  pješaka. Tako se bez opasnosti možete kretati:

 

Slavonski Mad Max: Više od dva sata bježao traktorom po njivi od policajca na motoru

traktor policija

Više od dva sata traktorist je uspješno bježao policajcu na motoru po njivama Čađavice nedaleko Slatine da bi mu u konačnici i pobjegao - prvo traktorom, potom pješice.

VIDEO
 

Sudar tramvaja i automobila na okretištu u Višnjevcu

PXL 230418 20371759

Danas nešto iza podneva došlo je do teške prometne nesreće na okretištu tramvaja u Višnjevcu između osobnog automobila osječkih registracija i tramvaja.

FOTO
 

Ovaj tjedan vozači motora mogu na besplatan tehnički pregled

Ovaj tjedan vozači motora mogu na besplatan tehnički pregled

Sukladno dosadašnjim akcijama za ostale vrste vozila, u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske organizira se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018". Motocikli i mopedi (i ostala vozila L kategorije) su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila.

 

Unikom obilježio Dan planeta Zemlje

unikom akcija 1

Tvrtka Unikom d.o.o. iz Osijeka već dvanaestu godinu za redom pod pokroviteljstvom Grada obilježava Dan planete Zemlja. 

FOTO
 

Policija: Istočna Slavonija bit će na udaru novog migrantskog vala!

stiglo upozorenje policija ocekuje da ce se na migrantskoj ruti ovog proljeca naci pet zupanija thumbnail 7d6b3927b6a64c80363987c88522d477 view article

Iz policije stiže upozorenje! Iako je Balkanska migrantska ruta zatvorena, sve je veći priljev migranata u Hrvatsku rutama kroz Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Više pogledajte u videoprilogu!

VIDEO
 

Na Pampasu otvoreni sajmovi SALORI i MOTOMOBIL

PXL 200418 20344396

U organizaciji tvrtke Osječki sajam d.o.o. i pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i Hrvatskog športsko ribolovnog saveza danas, 20. travnja 2018. godine, otvoren je 15. Sajam lova, ribolova i turizma – SALORI 2018.

FOTO
 

Litra benzina prelazi psihološku granicu od 10 kuna: Hoće li Vlada intevenirati?

litra benzina prelazi psiholosku granicu od 10 kuna hoce li vlada intevenirati

Litru dizela i benzina plaćamo najviše u posljednje četiri godine, otkako se cijene određuju samostalno na slobodnom tržištu. Kao posljedica očekuje se neminovno poskupljenje životnih troškova. Uzrok je manja proizvodnja u svijetu, koja za sobom vuče povećanje cijene.

VIDEO
 

BMW-om jurcao 'Štrosikom' pa ostao bez vozačke na šest mjeseci

BMW-om jurcao  Štrosikom  pa ostao bez vozačke na šest mjeseci

Oko 22,56 sati 18. travnja, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u Strossmayerovoj ulici u Osijeku policijski službenici zaustavili su 23-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila marke „BMW“.

 

Prijetio nožem trgovkinji i policajcu pa ga priveli na sred Vukovarske

policija noz

Muškarac u 40-im godinama u četvrtak je ušao u malu trgovinu u Osijeku i pokušao ukrasti neke proizvode. Pritom ga je primijetila trgovkinja i opomenula nakon čega je on izvadio nož i prijetio joj.

VIDEO
 

Apsurdi školstva: Diplomirali na Medicinskom faksu, a država im ne priznaje diplomu

PXL 190418 20336202

U Osijeku je danas održana promocija magistara medicinsko laboratorijske dijagnostike osječkog Medicinskog fakulteta. Radi se o promociji diplome koja ne vrijedi u Hrvatskoj, diplome još nisu zakonski regulirane te se na temelju njih ne može zaposliti.

 

Postavljene rampe na pružnim prijelazima u Čepinu i Livani

rampa cepin 02

Po dovršetku prikupljanja sve potrebne dokumentacije od strane Hrvatskih željeznica, Agencija za sigurnost željezničkog prometa izdala je odobrenje za puštanje u rad dva željezničko - cestovna prijelaza osigurana rampama: u Cvjetnoj ulici u Livani i u Željezničkoj ulici u Čepinu.

 

Stranica 1 od 549

Najave događaja