Vijesti
Najnovije Najčitanije

RTL istražuje: Može li nogomet i euforija oko njega doista pokrenuti gospodarstvo?

vladaukockicama

Svi su nešto raspisali i raspričali kako iskoristiti ovaj sportski entuzijazam i nacionalni zanos da se stvari pokrenu i promjene i u drugim područjima, koja su za život malo važnija od nogometa. Ekonomija, poduzetništvo, obrazovanje, životni standard.

VIDEO
 

Kreće temeljita rekonstrukcija višnjevačkog Poštanskog naselja

visnjevac

Tvrtka Osijek-Koteks d.d. izvođač je radova na izgradnji prometnice, javne rasvjete i oborinske odvodnje u Poštanskom naselju u Višnjevcu.

 

U godinu dana iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja uloženo preko 275 milijuna kuna u OBŽ

mgipu

„Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja u zadnjih je godinu dana uložilo u projekte u Osječko-baranjskoj županiji u iznosu od preko 275 milijuna kuna“, izjavio je ministar Predrag Štromar na početku radnog posjeta Osječko-baranjskoj županiji gdje je u prostoru Općine Satnica Đakovačka, uz prisustvo zamjenika osječko-baranjskog župana Gorana Ivanovića, gradonačelnicima i načelnicima s područja te županije dodijelio odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini.

 

Uskoro Waldorfske skupine u Dječjim vrtićima Osijek

BMF 71

Grad Osijek potpisao Ugovor o stipendiranju za 4 (četiri) odgojiteljice zaposlene u "Dječji vrtić Osijek", krovne organizacije nad 26 osječkih vrtića, u svrhu pohađanja trogodišnjeg studija waldorfske pedagogije pri Institutu za waldorfsku pedagogiju u Zagrebu (www.iwp.hr).

 

Mladić iz Osijeka otvorio lažni ženski profil na Facebooku i obećavao seks za novac

PXL 010316 12684498
Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 26-godišnjaka kojega se tereti da je od 9. veljače do 25. srpnja prošle godine u Osijeku i Bjelovaru, s namjerom da ilegalno zaradi, na jednoj društvenoj mreži otvorio profil pod lažnim ženskim imenom i obećavao seksualne usluge za novčane iznose od 200 do 500 kuna.

 

Bećar Vida dočekan u svom Donjem Miholjcu

docek vide miholjac 1

Nakon jučerašnjeg fantastičnog dočeka u Zagrebu danas se reprezentativcima organiziraju zasebni dočeci u vlastitim gradovima. Tako je i Donji Miholjac priredio doček svom Vidi koji je u svoj grad stigao u kočiji uz pratnji tamburaša te se uputio do dvorca Mailath gdje mu je priređen svečani doček.

FOTO
 

Pogledajte kako će izledati nova zgrada I. gimnazije

nova zgrada I gimnazije osijek 1

Društvo arhitekata grada Osijeka i Osječko-baranjska županija objavili su rezultate natječaja za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje I. gimnazije u Osijeku.

Za natječaj koji je trajao od 16. travnja 2018. godine do roka za predaju 02.07.2018. godine regularno je zaprimljeno 24 rada.  Prvu nagradu u neto iznosu 82.000,00 kn osvojio je rad autora Maje Stanić, Vojka Stanića i Martine Vivode.

Nova zgrada I. gimnazije graditi će se u Strossmajerovoj ulici (kod križanja s Kanližićevom koja će dobit produžetak), na spoju gradskih četvrti Retfala i Gornji grad. U samoj blizini gradit će se i novi stadion NK Osijek.

nova zgrada I gimnazije osijek 1

nova zgrada I gimnazije osijek 1

nova zgrada I gimnazije osijek 1

nova zgrada I gimnazije osijek 1

nova zgrada I gimnazije osijek 1

nova zgrada I gimnazije osijek 1

nova zgrada I gimnazije osijek 1

Detalje projekta, kao i ostala nagrađena rješenja, pogledajte OVDJE.

SiB.hr

 

FOTO
 

Đakovčani intervencijom spasili mladu rodu ispalu iz gnijezda

roda5

Nakon što je u dvorištu svog ugostiteljskog objekta Beer Garden u najužem centru Đakova prošle subote našao mladu rodu koja je ispala iz gnijezda smještenog na desetak metara visokom dimnjaku, Igor Franjić alarmirao je nadležne službe.

 

Je li ovo posljednja šansa za Hrvatsku i Hrvate?

hrv fra panorama

More kockica, partizani, ustaše, lijevi, desni, umjereni, nacionalisti, liberali, hetero, homo, ultra, klobučari, žene, djeca, bake, djedovi i svi ostali. Samo kockice.

 

Do 1. rujna završit će rekonstrukcija ceste Podravska Moslavina - Gezinci

IMG 5691cesta

Ceste između Podravske Moslavine i Gezinaca spada među kritične prometne dionice na području Osječko-baranjske županije, pa je nedavno započeta njena rekonstrukcija izuzetno važna za povećanje sigurnosti prometa.

Radove na toj dionici državne ceste D34 stoga su danas, 13. srpnja 2018. godine, obišli župan Ivan Anušić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i načelnik Općine Podravska Moslavina Zdravko Šimara.

Ukupna vrijednost radova iznosi 10.098.800,04 kuna, a izvođači radova - Gravia d.o.o. i Osijek Koteks d.d. - obvezali su se završiti radove do 1. rujna 2018. godine.

- Ovo je jedan od projekata koji smo zajedno s Županijom prepoznali kao prioritet broj jedan u rekonstrukciji ceste D34, a vjerujem da ćemo u slijedeće 3-4 godine obnoviti kompletan pravac od Osijeka do Virovitičko-podravske županije. U roku od 15 do 30 dana raspisat ćemo natječaj za izgradnju obilaznice Petrijevci, za što smo 85 posto potrebnih sredstava osigurali iz fondova EU, a ukupna vrijednost investicije je 60 milijuna kuna. Za cestu D313 od Osijeka do Erduta priprema se projektna dokumentacija, kao i za D2 od Bizovca prema Osijeku. Te ceste su u lošijem stanju i čim bude spremna projektna dokumentacije ide se u njihovu realizaciju – rekao je Josip Škorić te dodao da Hrvatske ceste na području Osječko-baranjske županije sada imaju pet aktivnih projekata u vrijednosti 60 milijuna kuna i izradu projektne dokumentacije u vrijednosti 10 milijuna kuna. Siguran je da će Hrvatske ceste u suradnji s Osječko-baranjskom županijom značajno unaprijediti stanje prometne sigurnosti u aktualnom mandatu.

Župan Ivan Anušić je izrazio zadovoljstvo što je obnova ove dionice državne ceste u punom jeku, a ističe da to jedan u niza projekata u cestovnoj infrastrukturi Osječko-baranjske županije.

- Suradnja Osječko-baranjske županije i Uprave HC, kao i Hrvatskih autocesta je odlična. Cestovna infrastruktura na području naše županije je u dobrom stanju, a ono što nije dobro u idućih par godina će se završiti ili početi sanirati. Svi projekti se realiziraju kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem te kroz Hrvatske autoceste – rekao je župan, a načelnik Šimara dodao kako je rekonstrukcija ceste važna za stanovnike ovih naselja, ali i sve osobe koji njome prometuju. Podsjetio je da se upravo na tom dijelu u veljači dogodila prometna nezgoda u kojoj su tri osobe izgubile život.

Ukupna duljina zahvata trase Podravska Moslavina - Gezinci je 4,1 kilometara, a obuhvaća i proširenje ceste s postojećih 6 metara na 7,1 metara. Zbog proširenja kolnika i izdizanja nivelete u naselju Gezinci prilagođavaju se kolni ulazi s lijeve strane ceste, a izvode novi s desne strane. Kanali se ponovo kopaju prema projektu, a na prilaznim poljskim putovima grade se otresnice od kamenog materijala.

SiB.hr

 

Od jeseni u svim osnovnim školama Osječko-baranjske županije kuhani obrok barem dva puta tjedno

PXL 130718 21345407

U projekt „Vrijeme je za školski obrok“ na području Osječko-baranjske škole protekle školske godine bilo je uključeno 1.606 učenika u riziku od siromaštva iz 42 osnovne škole. Vrijednost projekta je 1.436.851,40 kuna, a sredstva su u cijelosti bespovratna (85 % iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i 15 % iz proračuna Republike Hrvatske).

 

Grad Osijek organizira besplatan vlak za doček nogometaša u Zagrebu!

Grad Osijek organizira besplatan navijači vlak iz Osijeka za doček nogometne reprezentacije u Zagrebu.

 

Vrati se kući navijati sa svojima: Kupi FlixBus kartu u pola cijene

FlixBus team za Hrvatsku

Ako u nedjelju zapneš u FlixBusu za vrijeme utakmice, besplatan Internet i utičnica pored sjedala riješit će problem ili kupi kartu u pola cijene i vrati se kući navijati sa svojima.

 

Zatvaraju se trgovački centri, pomjeraju se mise... Hrvatska staje u nedjelju u 17 sati

PXL 130718 21348303

Događaj koji će mnogi od nas doživjeti možda samo jednom u svom životu, a o kojem se sve već zna, zaustaviti će Hrvatsku.

 

Stranica 1 od 564

Najave događaja