Vijesti
Najnovije Najčitanije

Mali baranjac Dorian čeka tatin bubreg i treba vašu pomoć

pixell marko prpic

Dorian Dvornić, dvogodišnjak iz Belog Manastira, godinu dana bori se za vlastiti život dok čeka transplantaciju bubrega i nastavak svog tek započetog života. Na tom put, Dorian i njegovi roditelji trebaju i vašu pomoć.

 

Osječki studenti u akciji: bitka s plastičnim otpadom

Alumni BiolOs

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje jučer (23. travnja 2018.) je u organizaciji udruge Alumni Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Alumni BiolOs) provedena akcija čišćenja i prikupljanja plastičnog otpada „Osječki studenti u akciji: bitka s plastičnim otpadom“.

 

FlixBusom iz Slavonije u Njemačku, Austriju i Švicarsku za samo 39 kuna!

FlixBusom iz Slavonije u Njemačku, Austriju i Švicarsku za samo 39 kuna!

Europski broj 1 u prijevozu putnika autobusom, Flixbus, osigurao je ograničeni broj karata za 39 kuna za one najbrže.

 

U Osijeku otvoren najveći laboratorij u regiji za kontrolu hrane i agroekologije

PXL 230418 20373012

Tvrtka Inspecto d.o.o. Osijek - specijalizirana kontrolna kuća s 19 godina iskustva u pružanju cjelovitih usluga u kontroli robe i laboratorijskih ispitivanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu – u Industrijskoj zoni Nemetin otvorila je novi, ujedeno i najveći privatni laboratorij za ispitivanje kakvoće hrane i poljoprivrednih proizvoda u Hrvatskoj. Na svečanosti otvaranja nazočili su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i drugi uzvanici.

FOTO
 

Nakon loših rezultata na tržištu, država opet uvodi subvencije za električne i hibridne automobile

el auti

Iako je hrvatsko tržište automobila lani doživjelo ogroman rast od čak 20 posto u odnosu na godinu ranije, električni automobili čine ispod jedan posto prodaje, lani ih je prodano samo 22 komada. Država zato ponovo uvodi subvenciju za njihovu kupnju i to do 40% cijene vozila.

VIDEO
 

Hrvatske vode ulažu 2,3 milijarde kuna na području Osječko-baranjske županije

PXL 230418 20370588

Čak 2,3 milijarde kuna uložit će Hrvatske vode u razdoblju 2018.-2022. godine na području Osječko-baranjske županije, a od toga već za ovu godinu ugovoreno je ulaganje 206,38 milijuna kuna u niz projekta.

 

Izviđači čistili parkove Osijeka

izvidjaci

Povodom Dana Planeta Zemlja osječki javorovci  - izviđači iz IK Javor  organizirali su dvije akcije  čišćenja parkova grada Osijeka (u Izviđačkom parku  na  Trgu Nikole Tesla,  18. 4. i u parku pored OŠ Ljudevita Gaja,  20.4.2018.).

 

Osigurani pješački koridori za prelazak Trpimirove

trpimirova

Zbog povećanog intenziteta radova na Trpimirovoj ulici, grad Osijek otvorio je nove koridore za kretanje  pješaka. Tako se bez opasnosti možete kretati:

 

Slavonski Mad Max: Više od dva sata bježao traktorom po njivi od policajca na motoru

traktor policija

Više od dva sata traktorist je uspješno bježao policajcu na motoru po njivama Čađavice nedaleko Slatine da bi mu u konačnici i pobjegao - prvo traktorom, potom pješice.

VIDEO
 

Sudar tramvaja i automobila na okretištu u Višnjevcu

PXL 230418 20371759

Danas nešto iza podneva došlo je do teške prometne nesreće na okretištu tramvaja u Višnjevcu između osobnog automobila osječkih registracija i tramvaja.

FOTO
 

Ovaj tjedan vozači motora mogu na besplatan tehnički pregled

Ovaj tjedan vozači motora mogu na besplatan tehnički pregled

Sukladno dosadašnjim akcijama za ostale vrste vozila, u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske organizira se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018". Motocikli i mopedi (i ostala vozila L kategorije) su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila.

 

Unikom obilježio Dan planeta Zemlje

unikom akcija 1

Tvrtka Unikom d.o.o. iz Osijeka već dvanaestu godinu za redom pod pokroviteljstvom Grada obilježava Dan planete Zemlja. 

FOTO
 

Policija: Istočna Slavonija bit će na udaru novog migrantskog vala!

stiglo upozorenje policija ocekuje da ce se na migrantskoj ruti ovog proljeca naci pet zupanija thumbnail 7d6b3927b6a64c80363987c88522d477 view article

Iz policije stiže upozorenje! Iako je Balkanska migrantska ruta zatvorena, sve je veći priljev migranata u Hrvatsku rutama kroz Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Više pogledajte u videoprilogu!

VIDEO
 

Na Pampasu otvoreni sajmovi SALORI i MOTOMOBIL

PXL 200418 20344396

U organizaciji tvrtke Osječki sajam d.o.o. i pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i Hrvatskog športsko ribolovnog saveza danas, 20. travnja 2018. godine, otvoren je 15. Sajam lova, ribolova i turizma – SALORI 2018.

FOTO
 

Stranica 1 od 549

Najave događaja