Vijesti
Najnovije Najčitanije

Stižu nove kante za pseći izmet: Gdje ih treba postaviti?

kante za pse

Kako bi podigli svijest neodgovornih vlasnika pasa koji ne kupe  neželjene ostatke za svojim četveronožnim ljubimcima u Gradu Osijeku odlučili su se za nabavu novih masivnih koševa.

 

Jednosmjerne avionske karte iz Osijeka prema ostatku Hrvatske već od 139 kuna

crnojajtradeair

Letite iz Osijeka prema Rijeci, Dubrovnika, Splita ili Pule za samo 139 kuna. Jednosmjerne avio karte po akcijskoj cijeni možete kupiti na portalu Crno Jaje.

 

Mađari i prije Hrvata potvrdili: Potrošači su izigrani, Nutella je lošije kvalitete za istočno tržište

nutela

Ono što se sumnjalo - sada je i potvrđeno. Nutella za tržište u koje spada i Hrvatska nije iste kvalitete kao i isti proizvod za njemačko ili austrijsko tržište. Potvrdila je to mađarska analiza. Tamošnje vlasti su izuzetno pogođene. S hrvatskim istraživanjem koje traje - ovo bi mogao biti presudan trenutak da prestanemo biti građani drugog reda.

VIDEO
 

Od 1. srpnja zabranjeno bacanje stajskog gnojiva po poljima

Od 1. srpnja zabranjeno bacanje stajskog gnojiva po poljima

Od 01. srpnja ove godine s primjenom počinje tzv. Nitratna direktiva koju je propisala Europska komisija, čime dosadašnja praksa bacanja stajskog gnojiva po poljima odlazi u prošlost.

 

Lega u Švedskoj: ''Sve je jako skupo, ali si i sve možete priuštiti''

svedska1

Samo lani Hrvatsku je po nekim procjenama napustilo 82 tisuće radno sposobnih ljudi. Top destinacije u koje Hrvati odlaze trbuhom za kruhom i dalje su Njemačka i Irska, ali sve više odlazi i u skandinavske zemlje.

 

Popravak oštećenih prometnica u Petrijevcima mora biti sada i odmah, unatoč nepovoljnim uvjetima

petrijevci

Zbog izgradnje dionice autoceste od čvora Osijek do novog mosta preko Drave, uobičajeno prometovanje cestom Osijek-Donji Miholjac preusmjereno je preko sporednih ulica Petrijevaca. Promet glavnom cestom zatvoren je još 15. studenoga prošle godine, no izvođač radova nije završio radove do obećanog roka (22. prosinca) nego je zatraženo prolongiranje rokova do 15. ožujka.

 

U mjesec dana, cijena plinske boce skočila s 80 na 106 kuna

plin

U samo mjesec dana, cijena boce od 12 kilograma plina skočila je s 80 na 106 kuna. Na mnogim domaćim benzinskim crpkama i danas su cijene korigirane prema gore. Što je razlog ovom poskupljenju - istražio je Boris Mišević.

 

Policija: Požari na vozilima u Osijeku nisu namjerno izazvani

izgoreni auti

U jutarnjim satima 15. veljače, uslijed preopterećenja strujnog kruga od akumulatorske baterije do elektropokretača motora, došlo je do požara na osobnom automobilu 58-godišnjakinje, parkiranom na Vijencu Gorana Zobundžije u Osijeku.

 

Uskoro poskupljuje i plin

Uskoro poskupljuje i plin

'U zadnjih godinu dana cijena plina porasla je 70 posto. Općenito, očekujemo rast cijene plina u idućoj plinskoj godini u odnosu na današnje stanje'

 

Županija dodjeljuje potpore poduzetnicima za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja

Županija dodjeljuje potpore poduzetnicima za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja

Osječko-baranjska županija u sklopu svog sustava javnih potpora objavila je još jedan u nizu javnih poziva, ovaj put za podnošenje zahtjeva za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja.

 

Vladino ''struja hoće/neće poskupjeti'' nije zbunilo Šprajca

sprajc struja

"Struja poskupljuje od srpnja. To je toliko jednostavno reći. Nisam se smrznuo ili izgorio, ali čini se da vrh Vlade misli da će im se to dogoditi ako tako kažu". Kompletan Šprajcov komentar na zavrzlame oko cijene struje pogledjte u prilogu:

VIDEO
 

Inovatori iz Iloka osmislili 'pametnu slavinu' u kojoj se voda ne smrzava bez obzira kolika zima bila

slavina

Još prije koji dan, zima je podsjećala kakva šteta nastaje kad se voda smrzava u cijevima, pa su se na istoku Slavonije, gdje je hladnoća uzrokovala velike štete, dosjetili kako tome stati na kraj. Inovatori u Iloku osmislili su 'pametnu slavinu' koja ne smrzava vodu, patentirali je, a za nju je već zainteresirano pola Europe. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
 

Dobrović uzrokovao političku zbrku: Računi za struju bit će veći nego danas, ali niži nego lani

struja racuni

Računi za struju bit će nešto veći no danas, ali niži nego lani - tako bi se najjednostavnije mogla opisati namjera ministra Dobrovića, koja je izazvala jučer popriličnu zbrku. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
 

Vrkić najavio postavljanje kamera protiv vandalizma i obrušio se na policiju

vrkic izjava

Legendarni osječki natpis "Osijek nepokoreni grad" iz 1991. godine, ispisan na dan pada Vukovara, prešaran jučer je crvenim lak sprejem i ćiriličnim natpisom Delije. Neprimjereni natpisi brzo su uklonjeni, a gradonačelnik Vrkić najavio je postavljanje kamera po gradu, te poručio policiji da se više bavi ovakvim stvarima i ostalim zlodjelima, nego što zaustavlja automobile i bicikliste po gradu. Opšrinije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
 

Stranica 1 od 477

39°
°F | °C
Pretežno oblačno
87%
Pon

34 | 48
1 | 8
Uto

39 | 49
3 | 9
Sri

43 | 56
6 | 13
Čet

45 | 60
7 | 15

Najave događaja

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda

Ponuda poslova