Vijesti
Najnovije Najčitanije

Na Sjenjaku nova staza i novi način održavanja čistoće

PXL 141118 22685639

U osječkom naselju Sjenjak, istočno od zgradu br. 23 završeni su radovi na izgradnju staze uz koju će uskoro biti posađen drvored i postavljene klupe, a okolna površina bit će sanirana i zatravljena.

 

Mlinar svoje radnike nagrađuje s dodatnih 400 kuna svaki mjesec te većim božićnicama i uskrsnicama

mlinar pekar kruh tijesto m

Osječka tvrtka Mlinar izvijestila je da će, sukladno najavi vlade o povećanju neoporezivih primitaka za prigodne nagrade, zaposlenicima iduće godine svaki mjesec isplaćivati dodatnih 400 kuna uz plaću, dok će preostali neoporezivi iznos do 7500 kuna rasporediti na božićnicu i uskrsnicu.

 

U Vukovar u legendarnim Zengama

zenge

U spomen na stradanje Vukovara i njegovih stanovnika u obrambenom Domovinskom ratu Hrvatski sabor je 1999. proglasio 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., pa će se tako u nedjelju, 18. studenoga 2018. godine, u Vukovaru održati središnja svečanost odavanja počasti poginulima u obrani grada.

 

Đakovačko reciklažno dvorište napreduje po planu

djakovo1

Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost susreo se danas sa gradonačelnikom Grada Đakova Marinom Mandarićem i njegovim suradnicima te su zajedno obišli radove na izgradnji novog reciklažnog dvorišta u Gajevoj ulici, a potom i odlagalište otpada Vitka do kojeg je ovih dana asfaltirana moderna dvosmjerna cesta širine pet metara s vodovodnom i hidrantskom mrežom, odvodnjom i rasvjetom.

 

Osječki taxi proslavio prvu godinu i darivao osječki KBC

os taxi 2

Točno prije godinu dana započela je priča Osječkog taxija koja je nastala iz ljubavi prema rodnom gradu. Želja je bila otvoriti što veći broj radnih mjesta kako bi dio sugrađana ipak odlučio ostati unatoč velikom iseljavanju s kojim se Osijek i cijela regija susreću.

 

Županija odobrila novih 79 potpora poduzetnicima

IMG 3263

U proračunu Osječko-baranjske županije za 2018. godinu za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja osigurano je 1.500.000,00 kuna, a na javni poziv za potpore pristiglo je 89 zahtjeva.

 

Vukovarska bolnica treća najuspješnija bolnica u Hrvatskoj

PXL 101117 1171

Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi provela je kontrolu i vrednovanje kvalitete i uspješnosti rada u 26 hrvatskih bolnica (od prosinca 2016. do prisinca 2017.) te napravila rang ljestvicu najuspješnijih bolnica u Hrvatskoj.

 

Evo koliko će uskoro pojeftiniti lijekovi protiv bolova, temperature i prehlade

 Stupanjem na snagu Zakona o PDV-u kojim će se izjednačiti porezna stopa za sve lijekove, maloprodajne cijene bezreceptnih lijekova će se početkom 2019.  smanjiti u prosjeku za 17-18 posto, doznaje se u Hrvatskoj ljekarničkoj komori (HLJK).
 

Martinje na osječko-baranjskim prometnicama: Policija zaustavila 48 pijanih vozača

Martinje na osječko-baranjskim prometnicama: Policija zaustavila 48 pijanih vozača

Od 9. do 11. studenog, povodom proslave „Martinja“, na području policijske uprave osječko-baransjke u prometu je zatečeno 48 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Trideset osam bilo je vozača osobnih automobila i deset vozača bicikla.

 

Dobre vijesti: 'Nakon loše prošle godine, ove se proizvelo toliko jabuka da će dio ići i u izvoz'

PXL 101118 22637983

Iz hrvatskih voćnjaka napokon stižu dobre vijesti. Jabuke su dobro rodile zbog povoljnih vremenskih uvjeta. Ima ih toliko da će zadovoljiti hrvatske potrebe, a bit će i za izvoz.

 

Povećavaju se kvote za uvoz strane radne snage

radnici

Potrebe za uvoznom radnom snagom sljedeće će godine biti veće nego ove kad je odobreno je čak 30 tisuća radnih dozvola strancima. Ove godine najviše se stranih radnika tražilo u graditeljstvu, ugostiteljstvu, metalskoj industriji  dok će se iduće godine u turističkom sektoru tražiti čak i 15 tisuća radnika.

VIDEO
 

Mladi osječki vodoinstalater daruje novo kupatilo obitelji u potrebi

vodo

Mladi osječki vodoinstalater, Hrvoje Bašurić, nastavlja oduševljavati javnost. Nakon što je na Facebooku objavio kako za Božić želi usrećiti jednu obitelj i darovati im potpuno obnovljeno kupatilo, jučer je javio kako je izabrao obitelj u nevolji i kako obnova kreće uskoro. Ipak, u svoj objavi za pomoć je zamolio i druge sugrađane pa prenosimo njegov poziv i našim čitateljima.

 

Završili faks u Zagrebu pa posao našli u Slavoniji unatoč predrasudama

 vino fesk

Nakon završenog fakulteta, nisu htjeli čekati na zavodu za zapošljavanje. Par iz  priče RTL-a stigao je iz Zagreba i pronašao posao iz snova u Slavoniji.

VIDEO
 

Predsjednica posjetila Ilok

predsjednica u iloku

Povodom Dana Vukovarsko- srijemske županije grad Ilok posjetila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Na svečanoj sjednici istaknuto je kako je riječ o gospodarski najslabije razvijenoj županiji koja ima veliki problem s iseljavanjem mladih. No mladima je poručeno da ne odlaze jer bolje vrijeme i reforme dolaze.

VIDEO
 

Stranica 1 od 584

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak