Vijesti
Najnovije Najčitanije

Dolijao osječki lopov koji je provalio u kafiće, pekaru, knjižaru i osobnu kuću u Retfali

Dolijao osječki lopov koji je provalio u kafiće, pekaru, knjižaru i osobnu kuću u Retfali

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnji hrvatski državljanin tijekom veljače počinio nekoliko kaznenih djela teška krađa i kazneno djelo krađa u Osijeku, stoji u današnjem izvješću PU osječko-baranjske.

 

Tijekom vikenda policija zaustavila 30 pijanih vozača: Rekorder uhvaćen u Tvrđi

Na području PU osječko – baranjske od 16. do 18. veljače evidentirano je ukupno 14 prometnih nesreća, od čega je jedna bila s ozlijeđenim osobama (jedna je osoba lakše ozlijeđena) te trinaest s materijalnom štetom.

 

Suvremene tehnologije za poboljšanje nastave u slavonskim školama i fakultetima

skole

Tehnologija je pronašla plodno tlo među školskim klupama u svrhu učenja na daljinu te razmjene informacija ideja i iskustava među školama i drugim institucijama.

 

Osječkom bikeru Mrvici amputirana noga, a onda mu prijatelji bikeri pripremili sjajno iznenađenje

mrvica

Više od dvadeset motorističkih udruga, mjesecima je pripremalo i skrivalo iznenađenje za svojega kolegu, Bajkera Mrvicu iz Osijeka koji je obolio od dijabetesa nakon čega mu je amputirana noga.

VIDEO
 

Kolodvorac ponovo vozi

kolodvorac

Kao što smo i najavili, od danas ponovo prometuje tramvajska linija Trg Ante Starčevića - Kolodvor - Trg Ante Starčevića, među Osječanima poznati "Kolodvorac".

 

Župan Ivan Anušić uručio ključeve devet novih vozila Zavoda za hitnu medicinu

hitna nova vozila 1

Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije raspolaže s devet timova hitne medicine koji svakoga dana pružaju hitnu medicinsku pomoć na području Županije doslovno 24 sata, a sva njihova vozila su potpuno nova te s ugrađenom visokokvalitetnom opremom.

FOTO
 

Tijekom vikenda osječka policija uhitila četiri osobe zbog posjedovanja marihuane

Tijekom vikenda osječka policija uhitila četiri osobe zbog posjedovanja marihuane

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 47-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

 

Pripremite lopate, stiže snijeg!

Već smo se pomirili da od prave zime neće biti ništa, kad na kraju veljače stiže najava ekstremne hladnoće i snijega o čemu više doznajemo od Dunje Mazzoko Drvar.

VIDEO
 

GPP: Kolodvorac ponovo kreće

Na konferenciji za medije najavljenoj za ponedjeljak u prostorijama Gradskog prijevoza putnika Osijek, predstavnici grada Osijeka i GPP-a najaviti će puštanje u promet nove tramvajske linije.

 

Osječanin živi poduzetnički san: Gradi dronove i snima hollywoodske blockbustere

Hexaworx Plavi ured 768x576

Bajker i ljubitelj dronova, Osječanin Ivan Vidaković, nakon 18 godina je dao otkaz na poslu koji je radio i uputio se u Zagreb gdje je počeo raditi u filmskoj industriji.

 

Gastro 2018.: Učenicima treba omogućiti da stečeno znanje i vještine primjenjuju u Slavoniji i Baranji

PXL 160218 19700676

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek domaćin je već 37. regionalnog natjecanja „Gastro 2018.“ za područje istočne Hrvatske, odnosno natjecanja učenika ugostiteljskih škola iz sedam županija (Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Koprivničko-križevačka županija) koje je danas, 16. veljače 2018. godine, otvorio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

 

Biljski dvorac spreman vratiti stari sjaj

dvorac bilje

Potpisivanjem ugovora o darivanju nekretnina, Hrvatske šume d.o.o. prepustile su Općini Bilje i Osječko-baranjskoj županiji vlasništvo nad dvorcem Eugena Savojskog i dijelom obližnjeg parka u Bilju.

 

U Spačvanske šume pušten 21 jelen iz uzgajališta

jeleni1

Nakon katastrofalnih poplava koje su se u svibnju 2014. dogodile u Hrvatskoj i Srbiji pokrenut je IPA projekt ForestFlow radi obnavljanja oštećenog područja šumskog bazena Spačva - Bosut i uspostave prekograničnog sustava prevencije i zaštite od poplava.

 

Novopečeni milijunaš iz Broda: ''Zatvorit ću kredite i nastaviti opušteno živjeti''

eurojackpot novac kune

Hrvatskoj Lutriji javio se sretni dobitnik Eurojackpota iz Slavonskog Broda, koji je, potpuno razumljivo, zatražio da mu se indetitet sakrije. Evo što kažu iz Lutije o novopečenom milijunašu:

 

Stranica 1 od 536

Najave događaja

No events