Vijesti
Najnovije Najčitanije

Mamić 'bauštelcima' poklonio 1000 kuna

mamic

Zdravko Mamić, kojem se trenutno u Osijeku sudi za malverzacije vezane uz prodaju igrača GNK Dinamo, danas je sudjelovao na još jednom nizu ročišta. Nakon što je na prethodnim ročistima bio grub i agresivan prema djelatnicima suda, danas je bio znatno bolje volje i široke ruke.

 

Kreću radovi na izgradnji biciklističke staze kroz Livanu

biciklisticka kroz livanu

Prošli tjedan potpisan je ugovor za izvođenje radova na izgradnji biciklističke staze kroz Livanu i dio Čepina.

 

Pogledajte koje tvrtke iz OBŽ ne isplaćuju plaće svojim zaposlenicima

poslodavci.koji neisplacuju place

Porezna uprava na svojim je web stranicama objavila popis hrvatskih poslodavaca koji prema dostupnim podacima  ne isplaćuju plaće svojim zaposlenicima.

 

Izborni rezultati u slavonskim gradovima i županijama

Završen je prvi krug izbora za gradonačelnike, načelnike, župane i vjećnike u Republici Hrvatskoj. Izbori su u Osječko-baranjskoj županiji protekli bez velikih iznenađenja, ali uz katastrofalnu izlaznost na razini cijele županije. Nameće se logičan zaključak kako su oni koji su zadovoljni stanjem ostali, dok su ostali odselili.

 

Vlada diže rodiljne naknade, više će primati i zaposlene i nezaposlene majke

porodiljne

Iz Vlade prijedlog koji je iznimno važan za sve roditelje - i one nezaposlene, ali i zaposlene! Povećanje potpora. I to - bitno. Zaposlenim roditeljima se naknada za drugih šest mjeseci povećava: s dosadašnjih 2660 na 3991 kunu; nezaposlenima - s 1663 kune na 2328 kuna. U studiju RTL-a Danas gošća je ministrica Nada Murganić.

VIDEO
 

U Sarvašu otvoren najmoderniji dječji vrtić u Hrvatskoj

vrtic sarvas1

Jedan od najmodernijih vrtića na našim prostorima jučer je otvorio svoja vrata! Prvi niskoenergetski vrtić “Ribica” u Sarvašu energetski je nulte kategorije, što konkretno znači da će se uskoro sam isplatiti.

 

Lažno prijavila boravište u Baranji i tako poslodavca u Osijeku oštetila za više od 60 tisuća kuna

Lažno prijavila boravište u Baranji i tako poslodavca u Osijeku oštetila za više od 60 tisuća kuna

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo prijevara, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

 

Tri godine od katastrofalnih poplava u Hrvatskoj, problemi i posljedice osjećaju se i danas

gunja poplava

Tri su godine prošle od katastrofalnih poplava u Hrvatskoj, stravičnoj nesreći koja je odnijela dva ljudska života, obiteljske kuće, domaće životinje. Voda se povukla, no ostale su problemi i posljedice koje se i danas osjećaju. Opšrinije u prilogu RTL  televizije.

VIDEO
 

Nevjerojatna priča iz Retfale o nepokretnoj ženi koja živi u neljudskim uvjetima i službeno ne postoji

potraga zena koja ne postoji

Na papiru Zorica Lazarević ne postoji. Nema hrvatsko državljanstvo, a ni jedan dokument kojim bi to dokazala. Ali ima dodijeljen gradski stan u kojem u neljudskim uvjetima kopni i propada pred očima susjeda. Oni su očajni jer im je žao Zorice, ali brinu za svoju i sigurnost svoje djece.

VIDEO
 

Wizz Air dolazi u Osijek

wizzair

Wizz Air, najveća niskotarifna zrakoplovna kompanija u srednjoj i istočnoj Europi, započet će sa letovima iz Zračne luke Osijek. Riječ je o redovnoj zrakoplovnoj liniji Basel-Osijek-Basel.

 

Poljoprivrednici zasukali rukave: Posjetili smo najveću plantažu sibirske borovnice u Hrvatskoj

plantaza borovnice

U malom slavonskom selu raste najveća ekološka plantaža sibirske borovnice u Hrvatskoj. S druge strane polja - kamilica. Dokaz je to da se hrvatski poljoprivrednik može preorijentirati i proizvoditi ono što tržište traži. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
 

Osijek modernizira javni prijevoz: Od centra grada do gospodarske zone za 15 minuta

modernizira prijevoz

Osijek je napravio plan kako povezati svoje središte sa prigradskim naseljima, rasteretiti grad od automobila i pritom ne potrošiti ni kune vlastita novca. Prvi krug električnim autobusom jučer izazvao je oduševljenje prisutnih.

VIDEO
 

Osječka policija organizira javnu dražbu bicikala

bicikli policija

U petak, 19. svibnja, od 9 – 12 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko – baranjske održat će se prepoznavanje pronađenih bicikala (ukupno 142 bicikla) i to bicikala pronađenih na području I PP Osijek (18 bicikala), II PP Osijek (116 bicikala), PP Čepin (5 bicikala) te PGP Dalj (3 bicikla).

 

Hrvati troše nikad više, a Konzumu pao prihod za 20 posto

potrosnja

Hrvati od izbijanja krize nikada nisu trošili više. Čak 31 mjesec zaredom raste trgovina na malo. Istovremeno se pojavio podatak da Konzumu prihodi padaju. Opširnije u prilogu RTL televizije.

VIDEO
 

Stranica 1 od 491

52°
11°
°F | °C
Vedro
87%
Pet

52 | 73
11 | 22
Sub

54 | 78
12 | 25
Ned

56 | 78
13 | 25
Pon

55 | 81
12 | 27

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja

Ponuda poslova