Vijesti
Najnovije Najčitanije

Studija je pokazala: Osječka tržnica prati trendove, al može i bolje

Na imanju OPG-a Šaravanja u Satnici Valpovačkoj u petak se održala konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati Studije stanja i perspektive razvoja osječke tržnice. Studija je provedena u sklopu europskog projekta „Domaća hrana za domaće ljude“ koji provodi Tržnica d.o.o. Osijek u suradnji s mađarskim partnerom Pécsi Vagyonhasznosító zrt. iz Pečuha.

 

Odbacili konzumerizam: Provjerili smo kako se mještani Ivankova nose s neradnom nedjeljom

 nedjelja

Tri tjedna prošlo je otkad je na snazi odluka da trgovine i pekare ne rade nedjeljom i to u mjestima Ivankovo, Prkovci I Retkovci. Koliko je to utjecalo na život u samom mjestu i smeta li to mještanima saznajte u prilogu RTL televizije.

VIDEO
 

Investicije u Slavoniji: Novi osječki KBC, robotički centar, završetak kampusa...

PXL 220818 21708648

U drugom danu posjeta Slavoniji i Baranji, premijer Plenković sa suradnicima iz Vlade i stranke održao je konferenciju o investicijskim potencijalima Hrvatske.

VIDEO
 

Belišćanin izrađivao lažne SMS poruke za Mamića

PXL 040618 20851747

Franjo Varga (36) iz Belišća uhićen je u petak poslijepodne u svojem obiteljskom domu zbog osnovane sumnje da je izrađivao lažnu SMS korespondenciju i drugu dokumentaciju za potrebe sudskog postupka koji se na Županijskom sudu u Osijeku vodio protiv Zdravka i Zorana Mamića i drugih okrivljenika kojima se sudilo za izvlačenje 115,8 milijuna kuna iz Dinama. Određeno mu je mjesec dana istražnog zatvora.

 

Slagalica pomogla vrijedne projekte osječkih udruga

dobitnici dio

Proteklog tjedna u prostorijama Zaklade Slagalica završen je proces ugovaranja ovogodišnjih financijskih podrški u okviru programa Malo za puno – male potpore za velike promjene. Odobreno je osam projekata osječkih udruga koji će biti provedeni u razdoblju od 15. rujna do 31. prosinca 2018. godine.

 

Pripremite topliju odjeću, jesen je stigla

1setnja411 01

Prvi je dan jeseni, a vremenska prognoza ove godine prati kalendarski dolazak ovog godišnjeg doba. Tmurno vrijeme nad cijelom Slavonijom i Baranjom i niže temperature obilježile su početak jeseni.

 

Svečano otvoren obnovljen Sokolski dom

PXL 210918 22045528

U Osijeku je jučer široj medijskoj javnosti i predstavnicima javnog, sportskog i obrazovnog života predstavljen Sokol Centar, jedinstveni sportsko-rekreacijski objekt koji je zapravo nadogradnja starog reprezentativnog zdanja izgrađenog prije 90 godina. Naime, 1928. godine izgrađena je zgrada koja je najčešće tijekom svih godina i korištena za gimnastičke treninge, a u ožujku 2017. godine započela je njezina nadogradnja, koja je sada postala najmoderniji sportski objekt takve vrste u ovom dijelu Europe.

 

Pojeftinjuje hrana: Zbog smanjenja PDV-a, trgovci već najavili i niže cijene!

smanjenjecijenautrgovinama

Sada je i službeno - hrana će pojeftiniti! Tri trgovačka lanca RTL-u su potvrdila da će zbog najavljenog nižeg PDV-a na meso, jaja, voće, povrće, ali i dječje pelene, sniziti cijene tih proizvoda. Koristi bi trebali imati i domaći proizvođači.

VIDEO
 

Vlada u Belom Manastiru: Za razvoj Slavonije i Baranje ugovoreno osam milijardi kuna europskog novca

PXL 210918 22044720

Vladu ne brinu previše oporbene kritike. Jučer su pošesti put preselili na istok Hrvatske. U Belom Manastiru sastao se Savjet za Slavoniju, Baranju i  Srijem kojim predsjeda premijer.

VIDEO
 

Rimac automobili otvorili svoj ured u Osijeku

PXL 210918 22044835

Mate Rimac, mladi hrvatski poduzetnik poznat po razvoju električnih automobila, otvorio je danas svoj ured u Osijeku. U njemu je zaposleno sedam inžinjera, a koji će se prije svega baviti razvojem novih tehnologija.

 

Otvorene prostorije osječkog ogranka velikog Ericssona

PXL 210918 22040759

U nazočnosti premijera Andreja Plenkovića i ostalih ministara u Vladi, te predsjednice uprave Ericsson Nikola Tesla Gordane Kovačević otvorene su moderno opremljene prostorije razvojno istraživačkog centra u Osijeku.

FOTO i VIDEO
 

Kreće porezna reforma: Kome će rast plaće i hoće li hrana doista biti jeftinija?

poreznareforma

Vlada je jučer konačno izašla s prijedlogom porezne reforme. Kasno poslijepodne predstavljena je u Banskim dvorima.

VIDEO
 

Mladi slavonski gamer na Youtubeu je popularniji i od Severine!

viktor

Tyler "Ninja" Blevins svaki dan igra igrice barem 12 sati, što prati njegovih 18 milijuna followera, a zarađuje gotovo milijun dolara na mjesec. Proslavio se zahvaljujući mega popularnoj igrici Fortnite. I u Hrvatskoj na Youtubeu dominiraju gameri. Jedan od njih s više od 630 tisuća pratitelja je i Slavonac Viktor.

VIDEO
 

Dravski vukovi se ne predaju: Najhrabriji plivači pozdravljaju ljeto kupanjem na 19 stupnjeva

dravskivuk

Kraj ljeta na Jadranu rezervirali su oni koji žele mir, a u Slavoniji, taj dio godine na plažama je rezerviran za one najhrabrije jer temperatura Drave iznosi 19 stupnjeva celzijevih.

VIDEO
 

Stranica 1 od 575