Uvjeti korištenja i pravila privatnosti

Uvjeti korištenja usluga i sadržaja portala SiB.hr

Prihvaćanje uvjeta korištenja

Poštovani korisniče, dobrodošao na naš i Vaš portal www.sib.hr koji je u potpunosti u vlasništvu udruge Slavonija i Baranja – udruga za promicanje vrijednosti ravnice. Sva pravila korištenja i ponašanja regulirana su ovim uvjetima korištenja i primjenjuju se od dana objave na sve sadržaje i usluge povezane sa portalom u vlasništvu udruge. Svi korisnici ovoga portal dužni su se upoznati sa uvjetima korištenje, te se smatra da ih u svakom trenutku u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Pravila privatnosti (kolačići)

SiB.hr koristi kolačiće (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku.


Obveze korisnika pri korištenju SiB.hr

Uredništvo portal ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

SiB.hr neće ni na koji način biti odgovoran za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem portala i usluga.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja portala i usluga, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

a) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

b) objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

c) lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

d) manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portal SiB.hr,

e) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

f) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, "spam", lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje

g) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,

h) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

SiB.hr zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

SiB.hr zadržava pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja, odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će SiB.hr uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke koje su neophodne za nesmetano odvijanje rada samoga portala.

Autorska prava

Sadržaj na www.sib.hr zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu dozvolu SiB-udruge za promicanje vrijednosti ravnice te uz navođenje izvora sadržaja.

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti SiB.hr koristeći adresu: redakcija [a] sib.hr.


Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na www.sib.hr vode na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom ovoga portala. Ovaj portal nije odgovoran za sadržaj tih stranica.

Oglasi na portalu

Detaljna pravila, uvjeti i načini oglašavanja na www.sib.hr nalaze se na stranici oglašavanja http://www.sib.hr/oglasavanje.html.

Sadržaj dobiven od korisnika i posjetitelja Portala

Udruga SiB nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji na portalu u njenom vlasništvu. Udruga SiB zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima www.sib.hr.

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, videouraci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na www.sib.hr. Pošiljatelji Materijala prihvaćaju da za poslane Materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Udruga SiB poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

Promjene sadržaja na www.sib.hr

Uredništvo portala zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na www.sib.hr bez obaveze prethodne najave. Udruga SiB nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ukidanje i zabrana korištenja www.sib.hr

Uredništvo www.sib.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i obrazloženja.

Udruga SiB ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Promjene Uvjeta korištenja

Uredništvo portal www.sib.hr zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na www.sib.hr.

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja