I.gimnazija Osijek sudjelovala je u eTwinning projektu u Münchenu

I.gimnazija Osijek sudjelovala je u eTwinning projektu u Münchenu

erasmus

Od 4. do 6. svibnja 2017. u Münchenu (Njemačka) održana je međunarodna radionica profesionalnoga usavršavanja (PDW) u okviru projekta eTwinning, koji je dio programa Erasmus+.

Na radionicama je sudjelovalo 130 nastavnika i stručnih suradnika iz 24 zemlje Europske unije. Uz sudionike iz Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Cipra, Češke, Estonije, Njemačke, Finske, Francuske, Grčke, Irske, Litve, Latvije, Nizozemske, Malte, Poljske, Portugala, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Ukrajine, Velike Britanije, bilo je i šest predstavnika iz Hrvatske. I.gimnaziju Osijek predstavljala je Gordana Dragušica, profesor savjetnik njemačkoga jezika . Iz Hrvatske su još sudjelovali: Martina Jalšovec (Podturen), Petar Nikolić (Metković), Lana Margetić (Zagreb), Marija Čarija Agoli (Split), te predstavnica AMPEUA-e Tea Režek.

Tema radionice bila je Inkluzija u okviru kulturalnog obrazovanja (Professional Development Workshop – Creative and Cultural Education), a održana je na engleskome jeziku. Organizator međunarodne radionice je Kultusminister Konferenz iz Njemačke, a mobilnosti za hrvatske sudionike realizirane su posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Tijekom održavanja međunarodnoga susreta sudionici su imali mogućnost uspostaviti suradnju s europskim kolegama i pokrenuti međunarodne projekte koristeći portal eTwinning. Na radionicama profesionalnog usavršavanja sudionici su imali priliku upotpuniti i dalje razvijati vještine korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi i provedbi projekta.
   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Subota

Nedjelja

Ponedjeljak