Erasmus studentska mreža Hrvatska (ESN Hrvatska) proglašena najboljom u Europi

Erasmus studentska mreža Hrvatska (ESN Hrvatska) proglašena najboljom u Europi

Delegacija diploma

Erasmus studentska mreža Osijek (ESN Osijek) punopravna je članica Erasmus Student Networka kao i jedna od šest lokalnih podružnica ESN Hrvatska.

Erasmus Student Network djeluje u 40 država na više od 1000 visokoobrazovnih institucija u Europi, ima više od 520 sekcija i 13000 volontera diljem Europe koji djeluju pod krilaticom „studenti pomažu studentima“. Erasmus studentska mreža Osijek ima višestruku ulogu u svim dimenzijama internacionalnog života studenata na Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i njegovim sastavnica, organizirajući širok spektar aktivnosti kako bi podržali Sveučilište u području dobrodošlice međunarodnih studenata, njihove praktične i socijalne integracije i sveukupnog boravka. ESN Hrvatska dokazala je i ove godine da ima vrijedne, marljive, motivirane i entuzijastične volontere koji svoje slobodno vrijeme ulažu u pomoć Erasmus studentima koji svoje razdoblje mobilnosti provode u Hrvatskoj i zajedno sa preko 13 000 volontera u ostatku Europe rade na budućnosti Erasmus+ programa. Priznanje za sav trud i rad stiglo je u obliku nagrade za najbolju ESN (Erasmus Student Network) državu!

Hrvatska delegacija, sastavljena od 12 članova, od kojih čak 4 dolazi sa Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku – Petra Lang (Predsjednica ESN-a Hrvatska), Tajana Mohnacki (Potpredsjednica ESN-a Hrvatska), Hrvoje Grganović (Nacionalni predstavnik ESN-a Hrvatska) i Tina Kristina Katava (Predsjednica ESN-a Osijek), prisustvovala je Godišnjoj generalnoj skupštini (Annual General Meeting ili AGM) ESN-a u Berlinu u razdoblju od 20. do 24. travnja 2017. godine. AGM je najveći i najbitniji događaj ESN-u na kojem se bira sastav Internacionalnog odbora te se donose odluke o budućem radu mreže.

Događaj je započeo Ceremonijom otvorenja na kojoj su sudionike pozdravili organizatori, videoporukom Tibora Navracsicsa povjerenika Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport te predsjednica Erasmus studentske mreže Safi Sabuni. Posljednji je dan Skupštine protekao u svečanom tonu prilikom kojega je i izabran novi Internacionalni odbor ESN-a za godinu 2017/2018. Bitno je napomenuti da je na ovoj Skupštini ESN Hrvatska imala svojeg prvog kandidata za Internacionalni odbor i to za mjesto Potpredsjednika koji upravo dolazi iz ESN-a Osijek i sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Hrvoja Grganovića trenutnog Nacionalnog predstavnika ESN-a Hrvatska.

Ovo je treća godina zaredom da ESN Hrvatska osvaja jedno od najvećih prizanja; 2015. proglašeni su najboljom ESN državom, 2016. drugom najboljom, a 2017. vratili su se na prvo mjesto. Pohvalu njihovu radu izrazio je i Ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske uputivši im i želje za daljnjim uspješnim radom i vrijednim postignućima Erasmus studentske mreže Hrvatska.

    

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Subota

Nedjelja

Ponedjeljak