Lifestyle / Studentski kutak

Od sljedeće akademske godine u Osijeku i studij kineziologije

Od sljedeće akademske godine u Osijeku i studij kineziologije
PR

Dugogodišnja želja sportaša iz ovog dijela Hrvatske konačno se ostvaruje. Od sljedeće akademske godine Osijek će imati sveučilišni studij kineziologije na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. Vremena za pripremu za upis i nema previše, jer će se razredbeni postupak održati u lipnju.

Po obrazovanje iz područja kineziologije studenti s istoka Hrvatske dosad su morali ići u Zagreb i Split, a mnogi su upisivali i fakultet u Mostaru. Sada će se moći educirati i u Osijeku. Sličan studijski program izvodio se još 80-ih godina, a nakon odluke resornog Ministartsva iz prosinca prošle godine ovaj studijski program ponovno je ustrojen.

Interes je već velik što potvrđuje i broj od oko 500 osoba koje su se registrirale u aplikaciji postani student i koje se namjeravaju upisati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je studij koji će trajati 6 semestara, 3 godine i završetkom tog studija studenti će dobiti kvalifikaciju prvostupnik kineziologije – trener izabranog sporta. Nakon završetka toga studija planiramo omogućiti našim studentima nastavak studiranja na diplomskim sveučilišnim studijskim programima. To je diplomski sveučilišni studij kineziološke edikacije i zdravstvene kineziologije i namjera je da otvorimo studij sportskog menadžmenta", rekao je predsjednik Katedre za kineziologiju Tihomir Vidranski.

Razredbeni postupak, kaže Vidranski, održat će se krajem lipnja i početkom srpnja.

"Razredbeni postupak će se sastojati od provjere motoriočkih znanja i sposobnosti i dostignuća. Naravno treba se pripremiti. Mi očekujemo da će u sljedećem periodu naše sportske dvorane u Osijeku i sportski tereni zaživjeti i da će se naši budući studenti pripremiti za upis na novi studij kineziologije", kaže Vidranski.

A povodom otvaranja ovog studijskog programa Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u petak u 9 sati organizira revijalnu utrku oko osječkih mostova na koju su svi pozvani.

Izvor: Republika.eu/STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!