Osječki 'girl power' pobijedio na Codefest hackatonu

Osječki 'girl power' pobijedio na Codefest hackatonu

girl power 01

Studenti informacijskih znanosti s Filozofskog fakulteta u Osijeku sudjelovali su 08. 07. 2016. na CODEFEST hackatonu u Koprivnici gdje su kao jedini tim koji je imao žene, i to čak njih tri u četveročlanom timu, osvojili prvo mjesto. Dajana Stojanović frontend, Željana Hrkač backend, Luka Buljan backend, te Ivona Grgić design, odnijeli su pobjedu te stigli s pobjedničkim fondom od 4.000kn u Osijek.

Kako bi došli do pobjede, natjecatelji su mogli birati između dva izazova – prvog, koji je uključivao moderniziranje poslovanja Gradske tržnice (koncept online Gradske tržnice) te drugog, službenog online servisa na kojem bi građani u kratkom roku mogli saznati osnovne informacije o svim događanjima koja se odvijaju u gradu (Koprivnica online). Timovi su oko devet sati ujutro izabrali koji zadatak žele rješavati i počeli kodirati. Miševi, tipkovnice, procesori i mozgovi radili su 12 sati, do 21 sat navečer. Timovi su potom pred žirijem koji su činili stručnjaci te predstavnici Grada i gradskih tvrtki predstavili svoje radove, a žiri ih je nakon njihova izlaganja ispitivao te ukazivao na prednosti i mane rješenja koje su ponudili. Mladi osječki studenti osmislili su najbolje rješenje za web-aplikaciju Koprivnica online po ocjeni stručnjaka.

- Napravili smo web-aplikaciju koja povezuje i izlistava događanja u Koprivnici. Događanja se mogu pregledavati po datumima, korisnici ih mogu dodavati, svatko se može registrirati i upisivati svoja događanja, poput udruga i slično. Također, događanja se mogu razvrstati po tome jesu li besplatna ili ne. To je zapravo pregled događanja u gradu Koprivnici - predstavila je rad predsjednica pobjedničkog tima, Dajana Stojanović, studentica 3.godine preddiplomskog studija informatologije.

Pobjeda na natjecanju u Koprivnici potvrda je da se sav uloženi trud i stalno proširivanje znanja itekako isplati te da IT sektor više nije mjesto koje je isključivo rezervirano za muškarce.

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja