Lifestyle / Studentski kutak

Adacta za osječke studente zanimljivija i od Googlea

Adacta za osječke studente zanimljivija i od Googlea

Tvrtka Adacta, vodeća regionalna kompanija iz područja implementacije poslovnih rješenja, intenzivirala je svoju suradnju s osječkim Sveučilištem Josip Juraj Strossmayer kako bi pružili priliku studentima da steknu vrijedno iskustvo i prije završetka studija.

Tako će, tijekom ovog ljeta, četvero studenata koji studiraju na Zavodu za matematiku u Osijeku, svoje znanje moći proširiti kroz praksu u Adactinim uredima u Zagrebu i Osijeku.

Studentska praksa logična je posljedica intenzivne suradnje tvrtke Adacta i Zavoda za matematiku koja je nedavno proširena i angažmanom Krešimira Mlinarića kao stručnog suradnika za unaprjeđenje kurikuluma na Odjelu za matematiku u sklopu diplomskog studija Matematika i računarstvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Adacta je uvijek u potrazi za novim i stručnim zaposlenicima. Kako na tržištu kronično nedostaje obrazovanih i stručnih informatičara, odlučili smo se fokusirati na suradnju sa Sveučilištem Josip Juraj Strossmayer kako bismo studentima pokazali što ih očekuje kad zakorače na tržište rada, ali i usmjerili ih na razvoj vještina koje su danas neophodne u našoj industriji“, istaknuo je Krešimir Mlinarić.

Ovogodišnja uspješna suradnja obilježena je neformalnom proslavom u dvorištu Zavoda za matematiku na kojoj se okupilo stotinjak studenata, a koju je povodom završetka akademske godine organizirala Adacta. Uz DJ-a i specijalitete s roštilja, studenti su iz prve ruke mogli razmijeniti iskustva i u opuštenoj atmosferi porazgovarati sa zaposlenicima Adacte, a po završetku druženje je nastavljeno dobrom zabavom u osječkoj Tvrđi.

Studenti su oduševljeno prihvatili takvo neformalno druženje, tim više što je bilo organizirano prije ispitnih rokova.

Prema izjavama samih studenata tijekom i nakon druženja, događaj je ispunio i premašio očekivanja, a Adactu predstavio kao izrazito zanimljivog potencijalnog poslodavca koji, osim mogućnosti rada na međunarodnim projektima s eminentnim klijentima, nudi pogodnost koju nemaju globalne IT tvrtke, a to je mogućnost rada u blizini doma, u osječkom uredu.

„Ovo druženje sa studentima i ljetna praksa koju smo im osigurali samo je početak intenzivnije suradnje sa Sveučilištem i Zavodom za matematiku, a nadamo se da će u budućnosti biti još prigoda za razmjenu iskustava i mišljenja sa studentima te da ćemo ovaj model suradnje uspješno proširiti i na druge fakultete“, rekao je na kraju Krešimir Mlinarić.

Podsjetimo, tvrtka Adacta svoj je ured u Osijeku otvorila prije gotovo dvije godine u sklopu širenja poslovanja.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!