Lifestyle / Studentski kutak

Druga EWoB Business Akademija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Druga EWoB Business Akademija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Studentska udruga Poduzetnici bez granica (EWoB), koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, već dugi niz godina organizira razne projekte, surađuje s uspješnim poduzećima te dovodi predavače na Ekonomski fakultet u Osijeku. Tradicija se nastavila kada je student pete godine poduzetništva, Dominik Osmeričić, prije nekoliko mjeseci došao na ideju da organizira EWoB Business Akademije na kojima će se studentima omogućiti da poslušaju životne i poslovne priče uspješnih ljude iz cijele Hrvatske te da se povežu s budućim poslodavcima.



„Cilj nam je bio predstaviti poduzeća i industrije o kojima studenti slabo znaju, jer su takve tvrtke većinom pozicionirane u Zagrebu. Studenti na Akademijama imaju priliku od mladih profesionalaca, koji su svojim aktivnostima tijekom studija i posla došli do visokih pozicija, čuti kako je to raditi u velikim stranim, ali i domaćim korporacijama te više naučiti o industrijama konzaltinga, ljudskih resursa, globalne distribucije, energetike, bankarstva i drugih.“ – Dominik Osmeričić

4. lipnja 2016. godine, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana je, druga po redu, EWoB Bussines Akademija. Na ovoj Akademiji tridesetak studenata dobilo je priliku poslušati predavanja koja su održali: Ivan Brozović (Degordian), Andrija Barić (Končar-KET) i Kazimir Luka Bačić (Agencija za investicije i konkurentnost).

Akademija je započela predavanjem Ivana Brozovića koji je trenutno Account Manager u Degordianu. Gospodin Brozović, u posljednjih nekoliko godina radio je na razvoju strategija i kampanja na digitalnim medijima za klijente iz cijeloga svijeta te je dobio brojne nagrade za svoj rad. Na Akademiji je pričao o svom poslovnom putu, Degordianu te o ljubavi prema digitalnom marketingu. Kroz jednosatno predavanje, u kojem je rekao nešto više o koracima osmišljavanja digitalne kampanje, važnosti ljudi u poslovanju, kreativnosti u razvoju ideja pokazao je i najuspješnije digitalne kampanje koje je osmislio. Jedna od najvažnijih stvari koje je gospodin Brozović rekao, a koja je zasigurno ostala većini polaznika Akademije u sjećanju, je: „Najbolja stvar koju možete napraviti je ulagati u sebe!“.

Drugi predavač, Andrija Barić, zaposlen je u nastupnom i vodećem poduzeću Končar Grupe, Končar-KET-u u sektoru „Financije i računovodstvo“. Gospodin Barić predstavio je Grupu Končar, objasnio kako Grupa Končar posluje te ukazao na važnost Končara za društvo i sam razvoj društva. Također, na primjeru otvaranja hidroelektrana u Keniji i Zambiji objasnio je kompleksnost takvih operacija u području logistike, osiguranja te financiranja samih projekata.
Posljednji predavač na EWoB Akademiji bio je Kazimir Luka Bačić koji već više od dvije godine radi u Agenciji za investicije i konkurentnost, točnije u Sektoru za investicije. Kroz predavanje objasnio je ulogu Agencije za investicije i konkurentnost u promicanju imidža Hrvatske kao zemlje pogodne za ulaganje, te sektore i osnovne aktivnosti koje agencija provodi kako bi pomogla investitorima i sudjelovala u kreiranju povoljnije investicijske klime. Također, uz samo predstavljanje Agencije, studenti su imali priliku poslušati više o uspješno realiziranim projektima, saznati više informacija o Zakonu o poticanju ulaganja (NN 102/15) te doznati koji su sve koraci potrebni kako bi se uspješno realizirao investicijski projekt.

Druga EWoB akademija okupila je izvrsne predavače te privukla proaktivne i entuzijastične studente željne znanja koji su se kroz nekoliko sati u ugodnoj atmosferi upoznali, prenijeli znanja jedni drugima te razmijenili kontakte.

Upijati znanje i stvarati kontakte nikad nije bilo jednostavnije i zanimljivije nego na EWoB Business Akademijama, stoga pratite službenu Facebook stranicu, EWoB Business Academy, na kojoj možete pronaći sve informacije o predavačima na Akademijama, o prethodnim Akademijama, te najave za sljedeće Akademije.

Iznimno se veselimo novim projektima EWoB-a i trećoj po redu, EWoB Business Akademiji koja će se održati na jesen!

Tekst: Anamaria Milković, studentska udruga Bookmark

  


Izdvojeno

Reci što misliš!