Lifestyle / Studentski kutak

Na EFOS-u održano regionalno natjecanje u socijalnom poduzetništvu

Na EFOS-u održano regionalno natjecanje u socijalnom poduzetništvu

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje sudjeluje kao partner na ERASMUS projektu I-SICS (International Social Innovation Competition for Students and Adult Learners) u sklopu kojeg su održane edukacije studenata o društvenom poduzetništvu.

Nakon održane edukacije, studenti su pod mentorstvom razvijali svoje ideje, te su iste prezentirali žiriju na regionalnom natjecanju koje je održano 9.6.2016. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Dodijeljene su novčane nagrade za prve 3 ideje a studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku će predstavljati našu zemlju na međunarodnom natjecanju koje će se održati od 22.8.2016.-28.8.2016. u Mađarskoj na jezeru Balaton.

Osim natjecanja, studente očekuje 5 dana intenzivnih radionica na kojima će, pod pokroviteljstvom mentora, razvijati svoje ideje kako bi ih što bolje prezentirali pred međunarodnim žirijem. Partneri u projektu su Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje – Hrvatska, University of Pannonia Faculty of Business and Economics – Mađarska, CVO Antwerpen – Belgija, Europa Consortium – Mađarska, Universitat Rovira i Virgili – Španjolska i BIC Group s.r.o. – Slovačka Aktivnosti koje se provode u okviru I-SICS projekta obuhvaćaju istraživanje i analizu tržišta, studiju o primjerima dobre prakse, te analiza samih rezultata istraživanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na temelju dobivenih rezultata izrađen je koncept za regionalno i međunarodno natjecanje, te način na koji će se održati edukacija sa svim potrebnim materijalima za isto. Projektom je planirano završno međunarodno natjecanje gdje će se studenti iz zemalja partnera natjecati za prestižnu nagradu.

Vrijednost prijavljenog projekta iznosi 230.409,00 €.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!