Lifestyle / Studentski kutak

Igor Medić studentima: ''Nađite stvar u kojoj ste dobri i u njoj budite najbolji''

Igor Medić studentima: ''Nađite stvar u kojoj ste dobri i u njoj budite najbolji''

Nađite stvar u kojoj ste dobri i u njoj budite najbolji – tom mišlju započeo je peti po redu Smart Caffe s Igorom Medićem održan ove srijede (11. 05.) u Caffe Baru Peppermint.



Točno u 20 sati, u neformalnoj i opuštenoj atmosferi Pepperminta, Igor Medić održao je svoje predavanje o „maloj priči o velikim pričama“. Naime, Igor je istaknuti osječki menadžer i marketinški stručnjak, češće primjećen vani nego u Osijeku.

Razlog njegova povratka u grad prije svega valja zahvaliti spletu sretno-nesretnih okolnosti kojima je pridonijela njegova želja za konstantnim razvojem.
Kako je od početka predavanja (ili bolje rečeno druženja) krenuo vrlo komično, pa je okupljenima, mahom studentima odlučio podijeliti svoju životnu priču.
Davno se počeo baviti marketingom, kroz šalu će, već s dvanaest godina kad je kao dječak odlučio proizvoditi plastificirane posjetnice i prodavati ih. Nakon nekoliko tinejdžerskih poslova, dobio je priliku da se okuša u vođenju očeve marketinške agencije.

„Ali to nije bilo to. Srce je vuklo van. Nekud dalje.“ kroz smijeh će Igor. Put ga je odveo sve do Londona gdje je radio kao menadžer u tvornici za proizvodnju kockarskih aparata. „Čudna je to zemlja u kojoj pola godine ne vidiš sunce. Mislim da je to presudilo. Lijep je bio posao ali nedostatak vitamina D me je ipak natjerao da se vratim Osijeku.“

Nakon Velike Britanije vratio se u Osijek gdje je s Jean Pierre Maričićem počeo raditi na projektnoj dokumentaciji za Poduzetnički inkubator BIOS. Bio je to jedan od prvih velikih projekata koji je Europska Unija počela financirati iz svojih razvojnih fondova. Dobar glas daleko se čuo, pa su ubrzo nakon toga uslijedili brojni pozivi iz inozemstva gdje su Igor i Jean Pierre predavali upravo na temu projekata EU.

Nakon uspjeha u BIOSu, nastavio je sa GPP-om gdje je restrukturirao poslovanje poduzeća. Povukao se nakon nekog vremena i odselio za Split. Tamo je sa Željkom Kerumom doživio mnoštvo anegdota, jer je tom prilikom kao voditelj Color trgovine u Splitu pola godine radio na razvoju istoimene trgovine.
U Beogradu se kao jedan od vodećih menadžera u Arriva prijevozničkoj kući uvjerio u tempo užurbanosti grada. Beograd je iznimno razvijen grad, ali kako kaže, što južnije to tužnije. Već kad se prođu naplatne kućice, osjeti se ta raslojenost i centraliziranost Srbije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„To je izvrstan grad za nekoga tko želi iskusiti pravi kapitalizam. Toga kod nas nema. Kod nas je neki pokušaj kapitalizma s dobrim ostatkom socijalizma. No ipak tako je samo u Beogradu. Ostatak države je kao i kod nas. Loše do gorega.“ kazao Igor.

Pred kraj se osvrnuo na svoje tri najveće životne pogreške. „Najveća greška je što nismo do kraja iskoristili sve mogućnosti EU fondova. Na tom polju se može dosta usavršavati i dobro raditi. Druga bi bila ta što još uvijek nisam doktorirao, a i to će uskoro. A treća je to što sam svima olako dijelio poslovne savjete. Ljudi vani to masno naplaćuju, a ja sam iz neke svoje filantropske potrebe odlučio svoje iskustvo dijeliti sa svima.“ kroz smijeh će. Na samom kraju je poručio „nađite stvar u kojoj ste dobri. Nje se držite. U njoj se usavršavajte i budite najbolji.“

Ovom mišlju započela je i završila peta Bookmarkova „pametna kava“, inicijativa studentata koji žele upoznati poslovni svijet i jednog dana aktivno sudjelovati u njemu.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!