Lifestyle / Studentski kutak

Lani je preko Studentskog servisa radilo čak 6 tisuća redovnih studenata

Lani je preko Studentskog servisa radilo čak 6 tisuća redovnih studenata

Dobro plaćena satnica i fleksibilno radno vrijeme najvažniji su faktori kod odabira studentskih poslova. Najtraženiji poslovi su oni koji se mogu obaljati vikendom, praznicima ili oni u večernjim satima. Studentski servis u Osijeku, osim u samom gradu, nudi i poslove diljem regije.

"Među svim poslovima koji su u ponudi, postoje oni koje studenti najviše vole, a to su oni koji se obavljaju u vrijeme kad to njima najviše odgovara, vikendom i praznicima, kao i online poslovi, koje mogu obavljati iz svog doma" - navodi Tihomir Milinović, voditelj studentskog servisa.

Studenti se najviše odlučuju za poslove u telekomunikacijama, ugostiteljstvu i informatičkom sektoru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Velika je i ponuda sezonskih poslova na Jadranu, gdje se osim konobara, kuhara i recepcionara traže i turistički animatori te spasioci na plažama.

"Studente često motivira mogućnost rada ljeti, jer tada nemaju fakultetskih obveza, te se u tom slučaju potrude da im ne ostane ni jedan ispit za jesenske rokove" - naglašava Milinović.

Poslodavac je obvezuje da će isplatiti plaću najkasnije 8 dana nakon obavljenog posla, a ako uplata kasni poslodavcu stiže opomena. Do sada samo 0,2% studenata nije isplaćeno što ukazuje da su problemi sa isplatom rijetki.

Tajna je u dobroj organiziciji. Treba znati uskladiti vrijeme posvećeno fakultetu i poslu. Ako se u tome uspije, bez problema se može i raditi i studirati, ističe Petra, studentica na Odjelu za biologiju.

Prosječna plaća preko Studentskog servisa je 17 kuna po satu, a preko servisa sada mogu raditi i maturanti koji su završili srednju školu i to već početkom lipnja uz predodžbu srednjoškolske iskaznice, a nakon upisa na fakultet rad mogu nastaviti kao redoviti studenti.

IZVOR: Glas Slavonije

 


Izdvojeno

Reci što misliš!