Lifestyle / Studentski kutak

Osječki studenti na najvećem svjetskom natjecanju u pregovaranju WNR 2016 u Poljskoj

Osječki studenti na najvećem svjetskom natjecanju u pregovaranju WNR 2016 u Poljskoj

Studenti osječkog sveučilišta još jednom pokazuju da se možemo pohvaliti vrijednim, ambicioznim i perspektivnim mladim ljudima.

Studenti Ekonomskog fakulteta Karlo Konig i Dominik Osmeričić zajedno s kolegom Ivanom Jelušićem s Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku sudjeluju na Warsaw Negotiation Round, jednom od najprestižnijih natjecanja u Svijetu koje se po sedmi put organizira u glavnom gradu Poljske i to u travnju 2016. godine. Tim iz Osijeka jedini je tim iz Hrvatske, a i cijele regije koji se uspio kvalificirati u završni dio natjecanja.

Natjecatelji dobivaju slučajeve u kojima moraju svojim znanjem i vještinama osigurati što bolji ishod za svoj tim dok ih ocjenjuju suci iz cijelog svijeta. Tijekom četiri runde pregovaranja tim iz Osijeka natjecat će se protiv studenata iz Indije, Egipta, Poljske, Grčke, Kine, SAD-a, Litve, Francuske i Njemačke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo je druga godina zaredom da su studenti iz Osijeka izabrani kao jedini sudionici iz ovog dijela Europe te treći put da naše sveučilište sudjeluje na ovom natjecanju.

Karlo, Ivan i Dominik za sebe kažu da su veliki zaljubljenici u pregovaranje i da se na pregovarački adrenalin jako lako navući. Također, konkurencija s nekoliko puta većih i priznatijih sveučilišta potiče ih da što bolje predstave svoju zemlju, grad i sveučilište te im pruža priliku da svakim trenutkom nauče nešto novo.

Sudjelovanjem na međunarodnom natjecanju ovoga tipa Sveučilište u Osijeku još jednom dokazuje da ima studente čiji se rad i trud prepoznaje ne samo u Hrvatskoj, nego i na internacionalnoj sceni.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!