Lifestyle / Studentski kutak

Osnovan Alumni klub KULTOS, Klub završenih studenata Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku

Osnovan Alumni klub KULTOS, Klub završenih studenata Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku

U nazočnosti nekoliko čelnih ljudi Odjela - doc. art. Anđelka Mrkonjića, zamjenika pročelnice za nastavu i studente, doc. dr. sc. Željka Pavića, zamjenika pročelnice za znanstvenoistraživačku djelatnost te Narcise Vrbešić-Ravlić, mag. iur., tajnice Odjela za kulturologiju - konstituiran je Alumni klub KULTOS te izabrano njegovo vodstvo.

Za predsjednika Kluba jednoglasno je izabran Tomislav Levak, sada asistent na Odjelu za kulturologiju, dopredsjednica je postala Snježana Barić Šelmić, a tajnik Andrej Rašljanin. Izabran je i peteročlani Izvršni odbor Kluba, u koji su imenovani diplomirani predstavnici sva tri smjera Odjela: Medijske kulture, Kulturalnog menadžmenta i Knjižničarstva. To su: Marija Završki, Jelena Petrović, Ana Zidar, Andreja Čičak i, u ime vodstva Odjela, doc. art. Anđelko Mrkonjić.

Kako je istaknuto, Odjel za kulturologiju najmlađa je znanstveno-nastavna sastavnica Sveučilišta u Osijeku i peti sveučilišni odjel, a osnivanje Alumni kluba KULTOS nastavak je dobre prakse ostalih sastavnica Sveučilišta, ali i sveučilišta u Hrvatskoj i svijetu. Osnovni cilj Alumni kluba jest uspostava i održavanje stalne povezanosti Odjela za kulturologiju sa svojim završenim studentima. Alumni klub poticat će i suradnju s inozemnim Alumni klubovima srodnih zanimanja što će unaprijediti stručnu, znanstvenu i kulturnu suradnju i sve vrste aktivnosti, kako završenih studenata, tako i sadašnjih studenata i cijeloga Odjela za kulturologiju. Svrha povezivanja sa završenim studentima Odjela za kulturologiju je i svojevrsna pomoć pri zapošljavanju ovog još uvijek nedovoljno prepoznatog kadra na tržištu rada kako na području Osječko-baranjske županije, ali i šire. K tome, osnivanje Alumni kluba jedan je od zadataka koji je predviđen kao nužan u strategiji razvoja Odjela za kulturologiju.


Izdvojeno

Reci što misliš!