Lifestyle / Studentski kutak

Bela Ikotić u četvrtom Smart Caffeu

Bela Ikotić u četvrtom Smart Caffeu

U petak u caffe baru Peppermint, s početkom u 20 sati, održan je četvrti Smart Caffe. Bela Ikotić – tajnik Osijek Software Cityja predstavio je rad udruge i pozvao mlade da se pridruže u stvaranju Osječke IT povijesti.



Bela je vjerojatno jedna od osebujnijih osoba koju je Bookmarkov program Smart Caffe do sada ugostio. „Punker u duši“ – kako je sam sebe opisao, objasnio je kako je počeo svoj poslovni put. Kao mladić s izuzetnim zanimanjem za kulturu i domaću punk scenu, radio je na organizaciji punk koncerata i raznih performansa. Kontakti koji su mu tom razdoblju ostali, postali su dobar temelj za izgradnju budućih projekata a Osijek Software City samo je jedan o njih.

U Osijek Software Cityju počeo je raditi jer, jednostavno, to voli. Oduvijek je pokazivao interes i zanimanje za računalnu tehnologiju, a kroz OSC svoje snove je pretvorio u javu. Za sebe tvrdi da nema radno vrijeme. Dostupan je cijeli dan, i ako je projekt na kojem rade u skladu sa njegovim očekivanjima, spreman je raditi „od jutra do sutra“.

Kao potvrdu dobrom obavljanju posla, može istaknuti posjetu predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović Osijek Software Cityju što im svakako ide u prilog. U utorak im dolazi i slavni kraljevski par iz Ujedinjenog Kraljevstva – Princ Charles i njegova supruga Camilla. Njihov posjet naglašava važnost razvoja hrvatske web-development scene.

Uskoro ih, kako je rekao, očekuje mnoštvo izazova u stvaranju pozitivne programerske, koje postaje tlo za jačanje hrvatskog gospodarstva. Trebaju mlade i kreativne ljude koji su voljni učiti i raditi.

Ponudio je Bela i mogućnost zapošljavanja u OSC-u, ali kako je ideja klasičnog intervjua, što se njega tiče, pala u zaborav, mladima je poručio da će im pružiti priliku tako da ih „baci u vatru“. Hrabri će se usuditi.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!