Lifestyle / Studentski kutak

Studenti, prijavite svoju poslovnu ideju i otputujte u Ameriku

Studenti, prijavite svoju poslovnu ideju i otputujte u Ameriku

Imate poslovnu ideju i razmišljate o njenoj realizaciji? Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera i ove godine organizira natječaj za najbolji poslovni plan „Idejom do Amerike.“

Nagrada za najbolji poslovni plan je put u Ameriku na natjecanje za najbolji poslovni plan na Neely Business Schoool, Sveučilišta u Texas-u, SAD. Ovo je prilika da se naši studenti upoznaju, prezentiraju i usporede sa studentima iz cijelog svijeta te da se poveća vidljivost i prepoznatljivost našeg grada, Sveučilišta i fakulteta.

Sve poslovne ideje, odnosno poslovni planovi moraju biti profitno orijentirani što znači da ideje vezane uz socijalno, odnosno društveno poduzetništvo nisu prihvatljive, kao niti neprofitne organizacije, te franšize, licence, širenje postojećih poslovanja, konzultantski projekti i nelegalni projekti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslovne ideje trebaju biti usmjerene na razvoj profitno orijentiranih poduzeća, koja koje u sebi imaju i element društvene odgovornosti, koja se može očitovati u rješavanju problema pojedinih društvenih skupina (primjerice, mladi do 30 godina, žene, Romi, imigranti, siromašno stanovništvo..).

Na natječaju mogu sudjelovati timovi do maksimalno 3 člana, od kojih svi moraju biti studenti preddiplomskog studija ili 1. godine diplomskog studija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Minimalno jedan član tima mora biti student Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Prijavu teme poslovnog plana, uz kratak opis ideje (do 1 str.) trebate poslati do 14.12.2015. godine, a sve dodatne informacije kao i način prijave ideje dostupne su na službenim stranicama Ekonomskog fakulteta u Osijeku

   


Izdvojeno

Reci što misliš!