Lifestyle / Studentski kutak

Znanost i sport – PRIMATIJADA 2015

Znanost i sport – PRIMATIJADA 2015

"Znanost je organizacija znanja. Mudrost je organizacija života." – rekao je Kant. Studenti najvećih prirodoslovno – matematičkih fakulteta u Republici Hrvatskoj odlučili su se popularizirati znanost na nivou Republike Hrvatske, na neki novi način. Ako se to znanje sprovede u praksu, na putu smo ka boljoj budućnosti.

Slika 1: Organizacijski tim Primatijade 2015 na svečanom otvaranju u konferencijskoj dvorani hotela Valamar Diamant Residence**** (s lijeva na desno: Milenko Korica, Ivan Labik, Luka Buljan, Petra Bakač, Ivan Atelj, Marko Lepoglavec)

Primatijada je ove godine održana u Poreču, od 6. do 10. svibnja na staroj lokaciju u Hotelu Valamar Diamant Residence**** pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Ni ove godine nije izostalo oduševljenje smještajem, hranom, gradom, ljubaznošću osoblja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi dan je započeo svečanim otvorenjem u punoj dvorani Magnolia. Luka Buljan, predsjednik Studentskog zbora Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Splitu, na iznenađenje prisutnih pozvao je Milenka Koricu, predsjednika Studentskog zbora Odjela za kemiju u Osijeku, na nogometni dvoboj kasnije te večeri. Utakmica se završila pobjedom Osječana.

Održane su znanstvene radionice i predavanja. Predavanja su redom održana:

- Matko Mužević – Kozmička ljestvica udaljenosti (Odjel za fiziku)
- Marko Ivić, Milenko Korica, Jelena Bijelić – Solarna energija – energija budućnosti (Odjel za kemiju)
- Vedrana Jukić – GMO – miskoncepcije i rizici (Odjel za biologiju)
- Una Radojičić – Motivacijski problemi i osnove varijacijskog računa (Odjel za matematiku)

Održana je radionica osječkih studenata pod nazivom „Znanost 4 u 1“ gdje su sva 4 Odjela pokazala 4 različite strane znanosti.

Naši budući znanstvenici su također i uspješni sportaši. Osječko sveučilište (Odjel za kemiju, Odjel za biologiju, Odjel za fiziku i Odjel za matematiku) ponosni je nositelj titule ukupnih pobjednika Primatijade 2014. „Ove godine nismo uspjeli obraniti zlato, ove smo godine srebrni, no ponosni smo na sebe jer smo doživjeli predivno iskustvo, i prije svega bili smo složni. Ovo je također veliki uspjeh, a toga ne izostaje sa dobrom ekipom.“ – poručuje Milenko Korica, voditelj osječkog organizacijskog tima. Srebro u ukupnom poretku zasluženo je izvrsnim sportskim rezultatima.

primitijada2

Slika 2. Studenti osječkog sveučilišta na zatvaranju Primatijade 2015.

Za organizaciju, rad, trud i posvećenost ove godine pri organizaciji od strane Osijeka potrebno je pohvaliti cijeli osječki organizacijski tim, sve studente koji su sudjelovali kako u znanstvenom, tako i sportskom dijelu, a najviše voditelja osječkog organizacijskog tima, Milenka Koricu koji je sve to uspio održati na okupu.

Također, veliku zahvalnost dugujemo našim partnerima: Osječko – baranjskoj županiji, Gradu Osijeku, OG Consultancy Services, Privrednoj banci Zagreb, Erste banci, Tufna clubu, te svim ostalim sponzorima iz drugih gradova koji su omogućili održavanje Primatijade 2015.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!