Lifestyle / Studentski kutak

Humanijada 2015 u Osijeku

Humanijada 2015 u Osijeku

Međunarodni sportsko-edukativni susreti biomedicinskih fakulteta pod nazivom „Humanijada“ održavaju se od 1993. godine. Čast i dužnost organizacije 23. po redu Humanijade pripala je Medicinskom fakultetu Osijek, koji slavi jubilarnu 35. godinu postojanja. Pod okriljem je Sveučilišta koje nosi naziv po Josipu Jurju Strossmayeru, čija se 200. godišnjica rođenja također slavi ove godine.



Cilj je Humanijade promicanje sporta, zdravih životnih navika među studentima te prije svega stjecanje novih prijateljstava.

Biomedicinari će svoje sportske vještine imati priliku iskazati od 06. do 10. svibnja 2015. u prekrasnom Resortu „Villas Rubin“ u Rovinju.
Poziv za sudjelovanje na Humanijadi primili su: Medicinski fakultet Mostar, Medicinski fakultet Zagreb, Medicinski fakultet Split, Medicinski fakultet Rijeka,Medicinski fakultet Sarajevo, Medicinski fakultet Tuzla, Medicinski fakultet Ljubljana, Stomatološki fakultet Zagreb, Stomatološki fakultet Sarajevo, Veterinarski fakultet Zagreb, Farmaceutsko-biokemijski fakultet Zagreb, Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sarajevo, Farmaceutsko-biokemijski fakultet Mostar, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Zagreb, Veleučilište L. Ružička Vukovar, Fakultet zdravstvenih studija Sarajevo te Fakultet zdravstvenih studija Mostar.

Sveukupno će brojati oko 450 sudionika, a natjecanja će se održati u slijedećim sportovima: nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, odbojka na pijesku i stolni tenis u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kroz samo tri dana odigrat će se čak 81 utakmica. Neke će ponuditi napetost, neke predivne poteze, poneka i nepredvidivu narav sportova s loptom, ali u svakoj utakmici zagarantirana je zabava i fair-play na najvišem nivou. Osim kvalitetnih utakmica na Humanijadi očekujemo i ukusnu hranu te odličnu zabavu.

Kao organizatorima želja nam je dočarati i našu prekrasnu Slavoniju ispunjenu talentiranim glazbenicima, umjetnicima i naravno sportašima. Stoga poručujemo: „Welcome to LEGA land!!“ Upravo iz tog razloga s ponosom najavljujemo prave legice Acustic duo Baby Blue, čija je članica Doris Despot zaslužna i za logo Humanijade te mlade i energične dečke iz TS LEGE. Za sve one koji vole osjećaj ljeta i otvorenog mora organiziran je i boat party. Nadamo se da će ovaj izlazak na pučinu svima ostati u nezaboravnom sjećanju.

Osim navedenoga, odvažili smo se po prvi puta održati natjecanje u igranju nogometne simulacije FIFA 15 na konzoli Playstation 4. Ovo natjecanje omogućila nam je osječka tvrtka Infokom d.o.o. Naši predstavnici već su odustali od davanja uvjeta ove godine, a mi se nadamo da će se ovaj projekt održati još dugi niz godina.

I za kraj, posebno nas veseli humanitarni karakter Humanijade 2015 koji će se simbolično obilježiti puštanjem u zrak 200 lampiona. Skupljeni dobrovoljni prilog će biti doniran po završetku Humanijade.

Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez naših sponzora koji su nam uvelike pomogli: prvenstveno zahvaljujemo dekanu Medicinskog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Aleksandru Včevu koji nam je dao veliku potporu, Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera te Športskoj zajednici Osječko-baranjske županije.
Želimo još zahvaliti agenciji Collegium koja se potrudila ostvariti naše želje i zamisli te firmi Biroprint iz Osijeka bez čijih dekoracija ne bi bilo pravog slavonskog štiha.

Veselimo se i s nestrpljenjem iščekujemo Humanijadu 2015.!

  


Izdvojeno

Reci što misliš!