Lifestyle / Studentski kutak

Studenti pokreću novi kazališni projekt - Projekt S.O.S.

Studenti pokreću novi kazališni projekt - Projekt S.O.S.

Ideja za osnivanjem nove kazališne scene u Osijeku postoji već godinama i dosad je bilo već nekoliko pokušaja koji se nisu održali dulje vremena. Osnivanjem Umjetničke akademije u Osijeku i otvaranjem studija glume i lutkarstva potreba studenata za što većom kazališnom praksom postala je neminovna.

Kako su ispiti iz glavnih predmeta na Akademiji javni i često nema dovoljno mjesta za sve posjetitelje, studenti su odlučili pokrenuti novu scenu. Simboličan naziv Projekt S.O.S. (Scena Osječkih Studenata) aludira na nužnost i potrebu studenata da se izbore za svoj prostor i stjecanje scenskog iskustva.

Na repertoaru će biti odabrani najuspješniji ispiti koji su dosegli razinu kvalitetnih predstava i koji su svojim sadržajem zanimljivi publici. Tako se mogu pogledati predstave koje su glumačke, lutkarske, fizički teatar i kombinacije svog troje svake subote u 19h u prostorijama Akademije. Sve potrebne informacije o Projektu S.O.S. te kompletan program možete naći na facebook stranici kao i na plakatima i letcima koji će se nalaziti na frekventnim mjestima u gradu Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pojedinačne najave predstava nalazit će se i na lokalnim i regionalnim portalima. Upravo tom raznolikošću želi se dokazati kvaliteta sadržaja koji se obrađuje na studiju glume i lutkarstva i pružiti publici novi kulturni sadržaj u Osijeku. Scena Osječkih Studenata je i posebna po tome što se ulaz na predstave ne naplaćuje, ali svi posjetitelji će imati priliku dati donaciju nakon pogledane predstave i na taj način dati doprinijeti razvitku i radu ovih mladih i talentiranih ljudi. Projekt će se realizirati suradnjom Umjetničke akademije i Odjela za kulturologiju, suradnja glume i menadžmenta.

Prva predstava bit će izvedena upravo na prvi dan proljeća, 21.ožujka 2015 na Akademiji u prostoriji broj 1 u 19h i to Krležina Saloma u izvedbi Selme Mehić, Ivana Ćaćića pod mentorstvom Maje Đurinović. To je diplomski rad studentice Selme Mehić koja u svojoj monokoreodrami, inspiriranoj različitim inačicama Salome Miroslava Krleže isprepliće arhetipsko, ekspresionističko, salonsko i suvremeno djelovanje.
Ulaz na sve predstave je besplatan.


Izdvojeno

Reci što misliš!