Lifestyle / Studentski kutak

EFOS: Plavi studentski indeksi odlaze u povijesti

EFOS: Plavi studentski indeksi odlaze u povijesti

Na sjednici Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta u Osijeku, održanoj 23.02.2015. godine donešena je odluka o novom načinu evidentiranja uspjeha studenata na ispitima.

Od ožujka 2015. godine profesori Ekonomskog fakulteta u Osijeku ocjene ostvarene na ispitima više neće upisivati u „plave“ indekse studenata, nego će se one evidentirati samo u elektroničkom obliku i bit će vidljive studentima samo na njihovim studomatskim profilima (kao i do sada).

Na ovaj način Ekonomski fakultet u Osijek pokazao je da prati suvremene trendove elektroničkog poslovanja te se na taj način približio navikama „digitalne“ generacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova odluka u skladu je s Pravilnikom o studentskoj ispravi iz 2014. godine, kojim se definira studentska iskaznica kao identifikacijska isprava studenta, kojom student dokazuje svoj studentski status.

Studenti koji nemaju nove studentske iskaznice dobit će ih do početka nove akademske godine.

U pripremi je i novi način upisa studenata na Ekonomski fakultet u Osijeku, koji će se u cijelosti odvijati elektroničkim putem tako da će se studenti moći upisati na Ekonomski fakultet u Osijeku iz bilo kojeg dijela svijeta. Ovaj način upisa bitno će ubrzati postupak te smanjiti gužve koje su bile prisutne u klasičnom načinu upisa.

Izvor: efos.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!