Lifestyle / Studentski kutak

Studenti sestrinstva posjetili stare i nemoćne

Studenti sestrinstva posjetili stare i nemoćne

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se svake godine 1. listopada, u svrhu poticanja zadovoljavanja potreba starijih osoba i omogućavanja sudjelovanja starijih osoba u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

U obilježavanje međunarodnog dana starijih osoba uključili su se i članovi Udruge studenata sestrinstva Osijek posjetivši Dom za starije i nemoćne osobe. U akciji su sudjelovale studentice druge i treće godine sestrinstva Maja Varga, Karolina Kaser, Ivona Tomljanović i Josipa Klisović.

Uz ugodno druženje i razgovor sa korisnicima doma, studentice su održale kratko predavanje na temu Pamćenje za sva vremena, u kojem su im prikazale vježbe i metode za poboljšanje pamćenja i objasnile važnost održavanja umnih sposobnosti. Također su im podijeljene brošure na istu temu.

Korisnici doma aktivno su sudjelovali i pokazali kako je izreka „Nije važno koliko je godina u našem životu, nego koliko je života u našim godinama“ istinita, te da su oni i u starijoj životnoj dobi i dalje aktivni i vrijedni članovi društva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!