Lifestyle / Studentski kutak

Prezi stigao na osječko sveučilište

Prezi stigao na osječko sveučilište

Zasigurno ste čuli za PowerPoint, no nismo sigurni jeste li čuli za Prezi. Riječ je o besplatnom cloud-based softveru za izradu prezentacija koji će vam, kad ga u potpunosti otkrijete i počnete koristiti, otvoriti potpuno novi svijet mogućnosti pri izradi vaših prezentacija u okviru školskih zadaća, seminara na fakultetu, projekata na poslu…

Dino Repac, student osječkog ETF-a, nedavno je postao ambasador Prezija na Sveučilištu J.J.Strossmayera u Osijeku, ujedno i prvi ambasador Prezija u Hrvatskoj. Dino nam se javio da predstavi Prezi, njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

[blockquote]Pozdrav,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Moje ime je Dino i student sam treće godine računarstva na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Prije nekih par mjeseca (točnije, od srpnja 2014.) pripala mi je ta čast postati Prezi Ambasador za Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku. Ovime sam postao prvi amasador Prezija u Hrvatskoj uopće, što za mene predstavlja veliki izazov, ali i priliku da svima predstavim ovaj novitet.

Zasigurno se pitate što je to Prezi? Prezi je interaktivni alat za izradu prezentacija baziran na oblaku (cloudu). Za razliku od slide-ova, Prezi je „otvoren“; koristi zoom za pokazivanje veza između velike slike i sićušnih detalja. Vaša poruka će jače odjeknuti, motivirati prisutne i biti zapamćena - bilo da predstavljate ideju ambicioznim klijentima ili se jednostavno zabavljate s prijateljima.

Osnovan je 2009. godine, a prvi su uredi bili u San Franciscu i Budimpešti. Ovaj je međunarodni projekt započet na inicijativu trojice Mađara: Adama Somlaia Fischera (on je osmislio sam alat, te ga i aktivno koristi od 2001. godine), Petera Arvaia i Petera Halacsya. Trenutni podaci govore kako imaju oko 45 milijuna korisnika i preko 120 milijuna izrađenih Prezi- ja. Prvi kontakt sa Prezi-jem imao sam još prije 2 godine na fakultetu. Iste godine prvi puta je uveden Prezi Ambasador program, a pošto sam bio početnik odlučio sam pričekati još neko vrijeme.

Ove godine ponovno je otvoren natječaj za istoimeni program te sam nakon prijave pozvan na razgovor. Nakon određenih procedura, prihvaćen sam kao Prezi Ambasador. Glavna uloga mene kao Ambasadora je promicati Prezi na Sveučilištu. Točnije, to bi značilo da ga moram na neki način približiti studentima našeg Sveučilišta i ukazati im zašto je baš Prezi odličan izbor za njih.

Tijekom godine u kratkim će predavanjima studenti saznati više o tome što je zapravo Prezi, kako je nastao odnosno kako funkcionira te koje im pogodnosti donosi. U Prezi-ju su posebno izašli u susret studentima. Ako se registriraju službenim e-mailom fakulteta dobivaju besplatnu EDU Enjoy licencu koja im pruža više mogućnosti nego obična licenca. Sve se to čini previše informacija, a upravo zato postoji Facebook stranica posvećena Prezi-ju na našem Sveučilištu (https://www.facebook.com/preziatjjstrossmayer). Ovdje možete pronaći upute za registraciju i aktivaciju licence, tutorijale kako raditi u Prezi-ju, službena natjecanja organizirana od strane Prezi Inc.-a i partnera te naravno zanimljive Prezi-je. Za sva ostala pitanja stojim Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,
Dino Repac[/blockquote]

SiB.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!