Lifestyle / Studentski kutak

'Stari' studenti Pravnog fakulteta moraju završiti studij do 30. rujna ili se prebacuju na bolonjski sustav

'Stari' studenti Pravnog fakulteta moraju završiti studij do 30. rujna ili se prebacuju na bolonjski sustav

Na nekim od osječkih fakulteta i dalje je nepoznato kakva će biti sudbina studenata koji su fakultete upisali prije uvođenja bolonjskog procesa. Takvih je na osječkom sveučilištu oko 1500, a najviše ih ima na Poljoprivrednom i Pravnom fakultetu.

I dok se čini kako će Poljoprivredni fakultet svojim studentima omogućiti dovršetak studija do početka iduće godine, studenti Pravnog fakulteta koji ne uspiju završiti studij u idućih nekoliko tjedana (dj. do 30.9.) po svemu sudeći prebaciti će se na bolonjski sustav.

U ponedjeljak, 15. rujna održava se sjednica fakultetskog vijeća na kojoj će jedna od tema biti i odluka o priznavanje ispita, a nakon toga će se znati kakav će statut imati stari studenti unutar bolonjskog sustava, koji će se ispiti priznavati, te na koju godinu će biti upisani na temelju položenih ispita.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stari studenti na ovu odluku su već uložili prigovor i zahtjevaju da im se rok produži do 30. rujna 2015. godine, te upozoravaju kako bi se nekim starim studentiam prelaskomna bolonjski sustav studiranje moglo produžiti još dvije do tri gpodine. Na Pravnom fakultetu to odbacuju, te kažu kako treba pričekati zaključke sjednice.

Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:

Izvor: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!