Lifestyle / Studentski kutak

Raspisan natječaj za smještaj studenata u studentskim domovima

Raspisan natječaj za smještaj studenata u studentskim domovima

Gotovo 700 ležajeva u oba osječka studentska doma – novom u Ulici Petra Svačića i starom u Ulici Ivana Gorana Kovačića – od protekloga vikenda je predmetom natječaja za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima, koje je raspisao Studentski centar u Osijeku.

Točnije, kako ističe Tomislav Ravlić, voditelj PJ Smještaj studenata u STUC-u, zainteresirani studenti mogu se prijaviti za oko 690 mjesta – 435 u novom i 255 u starom domu.

"U novom domu, gdje mjesečni smještaj stoji 500 kuna, ostavljeno je još 20 mjesto za različite potrebe. Petnaest ležajeva udomit će studente koji će tijekom iduće, 2014./2015. akademske godine u Osijek doći na nekoliko mjeseci u sklopu međunarodne Erasmus razmjene, pet mjesta pripada Matici iseljenika Hrvatske, a pet ležajeva ostavljeno je za potrebe Ministarstva znanosti i obrazovanja. Još pet mjesta pripada u Ministarstvu u starom domu, koji ima gotovo upola manji kapacitet, a u njemu se smještaj mjesečno plaća 300 kuna", nabraja Ravlić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natječaj pak traje od 20. lipnja do 20. srpnja, a pravo sudjelovanja imaju svi sadašnji redoviti studenti - ali i oni koji već jesu ili će upisati prvu godinu studija u predstojećoj, 2014./2015. akademskoj godini – sveučilišnih i stručnih studija na osječkom Sveučilištu, osim onih koji imaju mjesto prebivališta u Osijeku. Svi potrebni obrasci mogu se pronaći na službenoj web stranici www.stucos.hr, a uz pripadajuću dokumentaciju predaju se u željene domove do navedenog datuma.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije deset dana od njegova zaključivanja, a u STUC-u ponovno očekuju višestruko veći broj prijava od broja mjesta. Oni koji ne uspiju upasti u dom, a žele jeftiniji smještaj, mogu se nakon toga ujesen prijaviti za dobivanje subvencije za privatni smještaj u iznosu od 147 kuna mjesečno.

"Premda se najavljuje kako će nekadašnji Hotel Mursa pripasti osječkom Sveučilištu i biti pretvoren u studentski dom, to se još nije dogodilo, pa nije uključen u ovaj natječaj", objašnjava Ravlić.

Izvor: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!