Lifestyle / Studentski kutak

ESN organizira Sajam kultura

ESN organizira Sajam kultura

  ESN (Erasmus Student Network) Osijek organizira ''Sajam kultura'' sa Erasmus studentima u subotu, 28.06. na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi od 10 – 12h.

Ukoliko ne znate, ESN je studentska mreža u Europi sa središtem u Bruxellesu, a djeluje na lokalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj razini. Organizacija podržava i potiče razmjenu studenata, a ESN trenutno čini 37 zemalja i preko 450 sekcija u kojima volonterski djeluje preko 13 000 studenata. U Hrvatskoj ima 6 sekcija sveukupno, a ESN Osijek predstavlja jednu od tih sekcija. Kao dio ESN-a International, vode se motom: „Studenti pomažu studentima“ te sudjeluju u promoviranju mobilnosti i poticanju mladih na taj korak.

Cilj ovog projekta je predstaviti i približiti druge kulture dragim građankama i građanima Osijeka. Trenutno je u Osijeku 15-ak stranih studenata na Erasmus razmijeni, a dolaze iz Makedonije, Poljske, Litve, Španjolske, Turske i Mađarske. Studenti bi podijelili zanimljive informacije o svojim zemljama, prikazali svoju tradiciju i neke najčešće stereotipe.

Također, u sklopu ovog projekta, ESN Osijek bi predstavio projekt "ESN-a International" pod nazivom "Mov'in Europe" koji promovira mobilnost kao način života. Osim toga, cilj udruge i samog projekta je promovirati Grad i Sveučilište kao dobru i kvalitetnu destinaciju za studij i život.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!