Lifestyle / Studentski kutak

Simulirano suđenje ELSE i SZPFO

Simulirano suđenje ELSE i SZPFO

Studentski zbor pravnog fakulteta u Osijeku (SZPFO) i ELSA Osijek pozivaju sve zainteresirane na simulirano suđenje koje će se u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti održati 10.04.2014.(četvrtak) u 17.00 h na Pravnom fakultetu u Osijeku, Stjepana Radića 13, dvorana 1.



Simulirano suđenje tradicionalni je projekt koji udruga ELSA već dugi niz godina provodi, kako u sklopu osječkog Pravnog fakulteta, tako i na nacionalnoj razini. Riječ je o projektu u sklopu kojeg svi zainteresirani studenti i srednjoškolci imaju priliku upoznati se s tijekom suđenja u kaznenom postupku. Ove godine zbog podizanja razine kvalitete same radionice u organizaciju i realizaciju suđenja uključio se i Studentski zbor pravnog fakulteta. U suđenju sudjeluju samo najhrabriji, jer po prvi put, nema glume. Slučaj je dostavljen sudionicima, a naše najbolje snage su marljivo proučile Kazneni zakon i Zakon o kaznenom postupku te će se prvi put suočiti pred vama.

U konačnici, publika odlučuje o presudi. Tko se bolje pripremio?

Kakva će biti presuda? O tome odlučujete upravo vi! Dođite i podržite svoje kolege.


Ukratko o slučaju:

Optuženiku se na teret stavljaju tri kaznena djela: pokušaj ubojstva, ubojstvo i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Optuženik je pod utjecajem alkohola i droga ušao u kafić gdje se posvađao s oštećenim, pucao u njega 3 puta, ali je on preživio. Potom optuženi odlazi u drugi kafić i puca 4 puta u vlasnika te ga ubije. U oba kafića je bilo puno ljudi pa je zato optužen i za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Optuženi se brani time da nije bio svjestan što čini i da nije imao namjeru nikoga povrijediti. No, je li baš tako? Što kažu svjedoci? Što kaže Državno odvjetništvo, a što počinitelj?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se zapravo dogodilo kobnog dana? Budite s nama u četvrtak i saznajte!


Izdvojeno

Reci što misliš!